2014 yılında 8 yeni tesis daha kurulacak

4 Ocak 2014 11:33

Şu anda 2500 kişinin çalıştığı Süleyman Demirel OSB’de bu yıl 8 yeni tesis daha faaliyete geçecek. Bu tesislerin de faaliyete girmesiyle birlikte çalışan sayısının 5000’e ulaşması bekleniyor. Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, yatırımcı için arsa bulmanın zorlaştığını ve 2. Etap OSB için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde bu yıl hareketlilik yaşanacak. Birçok ulusal firma bölgeye hitap edebilmek adına tesislerini Isparta’ya getirecek. Ancak şimdi de boş parsel sıkıntısı gündeme geldi.

MEVCUT ALANDA 2 BOŞ PARSEL KALDI

Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, son gelişmelerle birlikte sadece 2 adet boş parselin kaldığını bildirdi. Uzun süre yatırım yapılmayan tahsislerin geri alındığını ve yatırımcılara tahsis edildiğini belirten Karabulut, 280 hektarlık genişleme sahasında da arsa alım çalışmalarına başlandığını açıkladı. Hak sahiplerinden m2'si 5 TL'den arsaların satın alındığını bildiren Karabulut, satın alma işleminin tamamlanmasından sonra imar planı ve parselasyon çalışmalarına geçileceğini bildirdi. Genişleme sahasında sanayi parsellerinin büyük tutulacağını ifade eden Karabulut, “Artık büyük arsalar isteniyor. 20, 30 bin hatta 100 bin m2 parseller oluşturacağız. Büyük yatırımcılar için bunu yapmamız gerekiyor” dedi.

8 FABRİKA FAALİYETE GEÇECEK

Öte yandan Karabulut, 2014’de 8 yeni tesisin daha faaliyete geçeceğini müjdeledi. Coca Cola meyve suyu fabrikası, BLS makine, Olimpus Mermer, Semercioğlu Gıda, kozmetik şirketlerinin yatırımları gibi tesislerin üretim ve istihdama büyük katkı sağlayacağını bildiren Karabulut, 2500 olan istihdamın 5000'e çıkacağını müjdeledi. Cebeci Süt Ürünleri Fabrikası yanında ısı merkezi yatırımı da gerçekleştirileceğini anlatan Karabulut, bu tesis sayesinde atıkların yakılarak sanayi bölgesinin ısınmasının sağlanacağını söyledi.

PERSONEL SERVİSİ İÇİN DEMİRYOLU HATTI İSTEĞİ

Diğer taraftan Karabulut, 5000 istihdamın olduğu sanayi bölgesinde personel servisi maliyetlerinin düşürülmesine yönelik projeler hazırladıklarını anlattı. Şehir ile sanayi bölgesi arasında hafif raylı sistem kurulmasını istediklerini belirten Karabulut, söz konusu projeyi Belediye Başkanı Günaydın'a aktardıklarını söyledi. Belediye ve OSB Müdürlüğü işbirliği ile demiryolu hattı kurulabileceğini kaydeden Karabulut, böylece servis giderlerinin azaltılabileceğini bildirdi.

ARSA PAHALANDI

Son olarak Karabulut, sanayi bölgesinde arsa m2 fiyatının 15 dolardan 25 dolara yükseltildiğini de sözlerine ekledi.

 

Bu haber 1100 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...