Davraz’da kayak sezonu açıldı

2 Ocak 2014 18:15

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasına girmeyi başaran Davraz Kayak Merkezinde kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından kayak pistlerinin açıldığı öğrenildi. Ayrıca yılbaşı nedeniyle çevre illerden çok sayıda tatilcinin ilimize geldiği bildirildi.

Uzun zamandır yeterli kar kalınlığına ulaşmayı bekleyen Davraz Kayak Merkezi sezonu yeni yılla birlikte açtı. Kayak pistlerindeki kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetreye ulaşmasıyla, pistlerin açılacağı duyurusu yapıldı. Bu durumu öğrenen Isparta ve çevre illerdeki kayakçılar aileleriyle birlikte kayak merkezine ulaştı.

YILBAŞINA DENK GELMESİ AVANTAJ

Kayak merkezinde çocuklarıyla doyasıya vakit geçiren aileler, yeterli seviyede kar yağışı nedeniyle pistlerin tatil döneminde açık olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Davraz’da kayak öğreticiliği yapan Osman Yiğit, isteyen herkesin kayak yapabileceğini, bunun için sporcu olmanın gerekmediğini ifade etti. Antalya’dan kayak yapmak için ilimize gelen Ece Özcan ise “Daha önce de kaymak için ailecek gelmiştik. Kaymak çok eğlenceli, ailecek kayıyoruz. Antalya'da kar olmadığı için buraya geliyoruz. Burada çok eğleniyoruz” diye konuştu.

Bu haber 1919 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...