“Otelde resmen seçim çalışması yapıyor”

1 Ocak 2014 15:45

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın en prestijli yerinde bulunan Isparta Oteli’nin halen kiralanamadığını ve bunun da tek sorumlusunun belediye olduğunu ileri sürdü. Şenol ayrıca otel binasında yasak olmasına rağmen seçim çalışması yapıldığını iddia etti.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un hedefinde yine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın vardı. Şenol, Günaydın’a bu kez Isparta Oteli üzerinden yüklendi. Şehrin en merkezi yerinde böyle bir binanın aylardır kiralanamamasının tek sorumlusunun Isparta Belediyesi olduğunu ileri süren Şenol, “Olayın iki boyutu var. Isparta Oteli hangi şartlarda ihaleye çıkıyorsa kimse ihaleye girmiyor. O zaman ihaleyi yapan belediyenin ihmali var. Bu bina belli bir muhammen bedelle ihaleye çıkıyor kimse teklif vermiyor. O zaman eksik olan nedir? 

“ESKİDEN BU TÜR İHALELER KAPIŞ KAPIŞ GİDERDİ!”

Eskiden bu tür ihaleler kapış kapış giderdi. Kimse girmiyorsa demek ki tadilat maliyeti çok yüksek. Ayrıca şartlar iyi değil. Belli bir süresi peşin 10 yıllığına gibi şartlarda kimse buraya girmez. İçine yapacağı tadilat masrafı kira bedelinden çok daha fazla. Kimse bu otele talip olmuyorsa sorumlusu Belediyedir. Bence şartlar daha iyi olabilir. En azından süre uzatılabilir. Tefrişat masrafı ihale bedelinden düşülebilir. Ayrıca kiranın 2 yılı da peşin alınacakmış. Kimse bu ihaleye girmez. Bu şartlar kabul edilemez” dedi.

 “YASAK OLMASINA RAĞMEN OTELDE

RESMEN SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR”

Öte yandan Isparta Oteli binası ve Isparta’nın duraklarında Günaydın’ın icraatlarının anlatıldığına dikkat çeken Şenol, “Belediye Başkanı Günaydın Belediye Başkan Adayı olmasa buna hiçbir itirazımız yok. Seçim yasaklarına girilen bir dönemde diğer parti aday adayları reklam yapamıyor. Isparta Oteli’nin dört bir köşesinde ise Günaydın icraatlarını anlatıyor. Evet, icraatlarını başkan anlatabilir ama bu şeklide olması etik değil. Bir nevi Başkan seçim çalışması yapıyor. Biz bunu yanlış buluyoruz” diye konuştu. 

 

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...