Eğirdir’de ücretsiz fidan dağıtıldı

1 Ocak 2014 15:40

Eğirdir Belediyesi tarafından yetiştirilen tüplü orman fidanları, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından halka ücretsiz olarak dağıtıldı. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, tüplü sedir orman fidanlarının dağıtımına bizzat katılarak destek verdi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde uygulamaya giren ücretsiz orman fidanı dağıtımı Eğirdir’de Belediye önünde yapıldı. Belediye hoparlöründen anons yapılarak halka ücretsiz tüplü orman fidanları dağıtıldı. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Yılbaşında ağaç kesmeyelim ağaç dikelim” kampanyası çerçevesinde Belediye olarak yetiştirdiğimiz tüplü orman fidanlarını, Orman İşletme Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde halkımıza dağıtıyoruz. Belediye olarak yetiştirdiğimiz tüplü orman fidanlarımız, ülkemizin her tarafına gönderiliyor ve toprakla buluşturuluyor. Yetiştirdiğimiz fidanlardan Hakkari’ye kadar gönderdik. 5 yaşındaki sedir orman fidanları, toprakla buluştuğunda tüplü olduğu için hemen tutuyor. Böyle bir uygulamanın yapılmasında emeği olan Orman Genel Müdürlüğü’ne, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü ve personeline çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Yılbaşında Ağaç Kesmeyelim, Ağaç Dikelim” kampanyası hakkında bilgiler veren Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hüseyin Divrik, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e, katkıları ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye hoparlöründen yapılan anonsu duyan vatandaşlar, toprakla buluşturmak için tüplü orman fidanlarından istedikleri kadar aldılar.  Yapılan orman fidan dağıtımından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden vatandaşlar, “Güzel bir uygulama. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Orman fidanlarından fazlaca aldık ve toprakla buluşturacağız” diyerek sevinçlerini ifade ettiler.

 

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...