Kütüphanesi olmayan okula, MYO öğrencileri kütüphane kurdu

1 Ocak 2014 15:39

Muazzez  ve Yaşar Şapçı İlk ve Orta Okulu’na Eğirdir Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından kütüphane oluşturuldu. 900’e yakın kitabın bulunduğu Kütüphane, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, Okul Müdürü Ramazan Yüceer ve MYO öğrencileri tarafından birlikte açıldı.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü 2. sınıf 2. öğretim öğrencilerinden Özlem Beşmart, Rabia Süslü, Ahmet Yörük, Hüseyin Kır, Emre Dalga ve Murat Açıkgöz birlikte yürüttükleri proje kapsamında Muazzez ve Yaşar Şapçı İlk ve Orta Okulu’nda kütüphane oluşturdular. 900’e yakın hikaye, roman, ansiklopedi gibi kitaplar toplayan MYO öğrencileri, kütüphanesi olmayan okula, kütüphane kazandırmış oldular. “Saklama, Bağışla” sloganıyla yola çıkan MYO öğrencileri, “okuduğunuz kitaplar okumayanlara kaynak olsun” diyerek harekete geçtiler. Belediyeye komşu olan Muazzez  ve Yaşar Şapçı İlk ve Orta Okulu’na 900’e yakın kitabı hediye eden öğrenciler Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Okul Müdürü Ramazan Yüceer, “okulumuzda, kitaplarımızın bulunduğu bir oda vardı fakat resmiyette kütüphanemiz yoktu. Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz sağ olsunlar geliştirdikleri proje sayesinde okulumuzdaki büyük bir eksikliği gidermiş oldular. Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine desteklerinden ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, ilçede bulunan ilk, orta ve lise dengi okullara yaptıkları projelerle destek olan MYO öğrencilerine teşekkür etti.

Yaptıkları çalışmalardan dolayı MYO öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimiz tarafından güzel projeler geliştiriliyor. İlçemizdeki bütün okullarımıza, geliştirdikleri projeler kapsamında güzel hediyeler veriyorlar. Belediye olarak Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin projelerine her zaman destek oluyoruz, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen öğrencilerimizi kutluyorum. Kitap bağışında bulunanlara da ayrıca  teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu haber 1096 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...