“Gün birlik ve beraberlik günüdür”

1 Ocak 2014 15:26

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanı Ali Korkmaz, ülke siyasetinin çok net günlerden geçtiğini belirterek, “Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının ülkenin birinci  sınıf vatandaşı olduğu bilinci ile nifak tohumlarına karşı uyanık olmaya çağırıyoruz” dedi.

Korkmaz’ın açıklaması şöyle: “Ülke siyaseti çok net günlerden geçiyor;

Her türlü iki yüzlülük, dün doğru dediğine bu gün yanlış diyen, dün polisi yargıyı yere göğe sığdıramayan başbakan  bir devlet adamından beklenmedik şekilde tüm anayasal kurumlara  hakaretler etmekte  kanunlara, anayasaya aykırı genelgeler yayınlamakta, sonuç hukukun duvarına toslamakta. Tüm durun apaçık ortada olduğu, ilgili bakanların kimi istifa etti kimi istifa ettirildi soruşturmalara müdahale edildiği veya edilmeye çalışıldığı orta da iken  başbakan hızını alamayıp “ benim hapse  girmeme sebep  Kılıçdaroğlu  zihniyeti ve cibilliyetine bağlı düşüncedir “ diyerek açıkça inanç ve mezhep ayrımcılığını körüklemekte ,bu söylemlerden çok  çekmiş  binlerce insanımızı kaybetmiş  bir toplumda  çılgın bir söylem yangın  çıkarmak ,yangına benzin dökmektir, vebali çok ağırdır.

Bakan çıkıyor ben  ne yaptımsa  başbakanın  talimatı ile yaptım diyor , o hala çete var diyor, kendi yakınları soruşturulmak istendiğinde savcılara  ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmaktadır. Kendi oluşturduğu Hakimler savcılar yüksek kurulunu cezalandırmaktan bahsediyor , bu kadar iki yüzlü  günü gününe uymayan söylemler  devlet  adamlığına  hiç yakışmamaktadır ,başbakan sadece kendine oy verenlerin değil  tüm Türkiye’nin başbakanı olmak zorundadır.

Biz halkımızı akıl ,izan ,kardeşlik duygularını pekiştirmek, düşüncesi , inancı, yaşama biçimi , hayat felsefesi ,kökeni ne olursa olsun , Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının ülkenin  birinci  sınıf vatandaşı olduğu bilinci ile nifak tohumlarına karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.

Ey halkım bu oyunlara  gelmiş, birbirini boğazlayan , çoluk çocuk yüz binlerce  aynı ülke vatandaşının  birbirini katlettiği ,vatansız kalmış , mülteci konuma düşmüş, yaban ülkelerde perişan insanları düşünerek kucaklaşmayı ,yabancı ,istilacı güçlerin ,yerli işbirlikçilerinin oyunlarını bozmaya çağırıyoruz.

Gün birlik ve beraberlik günüdür”.

 

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...