“Bir zamanlar takdir edilen cemaatin tutumları tartışılmaya başlandı!”

28 Aralık 2013 10:53

Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, AK Parti-Cemaat tartışmasının son günlerde zirve yaptığını ve bugüne kadar kat edilen mesafenin ince bir mühendislikle baltalandığını bildirdi. Bu nedenle cemaate mesaj gönderen Akçil, “Tavır ve tutumları tartışılmaya başlanan cemaat, kamuoyunda oluşan ‘Milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını’ boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmalıdır” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, dün düzenlediği basın toplantısında AK Parti-Cemaat tartışmasına değindi. Yapacağı açıklamanın 81 İlde ortak yayınlandığını ifade eden Akçil, Ak Parti hükümetine sahip çıktı. Dershanelerin dönüşümü süreciyle başlayıp, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen kolluk operasyonuyla zirve yapan Cemaat-AK Parti tartışmasının, gün geçtikçe daha da derinleştiğini belirten Akçil, “Gelişmeler, Başbakan üzerinden Türkiye’yi hedef alan küresel operasyonu bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmıştır. Aynı süreçte, Türkiye’nin yakın ve uzak geleceğini kuşatmayı hedefleyen küresel operasyona bilerek destek verenler de eylem ve tutumlarıyla destek olduklarını göremeyenler de millet nezdinde netleşmeye başlamıştır. Bugüne kadar kat edilen mesafe ülkenin bütününü kaplayan ümit, ince bir mühendislikle baltalanmaktadır” dedi.

“SİYASİ İKTİDAR YOLSUZLUĞA BULAŞANLARI AYIKLAYACAKTIR”

Öte yandan siyasi iktidarın üzerine düşen görevi yapacaklarına inandıklarını bildiren Akçil, şunları söyledi; “İktidar bu çerçevede varsa milletin malına kast etmiş ve yolsuzluğa bulaşmış olanları ayıklamalı, yolsuzlukla mücadele kavramına sığınarak milli irade üzerinde kalıcı vesayet kurma hesaplarının faillerini de bu vesileyle ortaya çıkarmalıdır. Cemaatler ve mensupları milli iradeyi teslim almaya çalışmanın, demokratik hukuk devleti anlayışını benimseyen bütün sistemlerde gayri meşru olduğunu ve ortak bir tavırla engelleneceğini unutmamalıdır.

“YAŞANILANLAR MİLLİ İRADEMİZİ TEHDİT ETMEKTEDİR”

Son günlerde yaşananlar, İslami hizmetleri ve prestijli faaliyetleriyle milletin takdirini kazanan bir cemaatin, devletin gücünü ve imkânlarını diğer toplumsal kesimleri yok sayacak ve onları hak kaybına uğratacak biçimde kullanma teşebbüslerinin ve en azından buna dair kaygıların nedeni olarak algılanması sonucunu da doğurmuştur. Böylesi bir durum, hep birlikte hem büyük bedeller ödeyerek var ettiğimiz toplumsal barışı hem de bir asır sonra yeniden tesis ettiğimiz milli iradeyi tehdit edecektir. Bu yönüyle, tavır ve tutumları tartışılmaya başlanan cemaat kanadına düşen görev; kamuoyunda oluşan “milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını” boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmaktır. Aksi halde cemaatin 2010 referandumuna verdiği destek, kamuoyu tarafından millet iradesini tesis etme olarak değil, devlet idaresini zimmete geçirmenin stratejik hamlesi olarak görülecektir. Bu çerçevede, hizmetleri ve uluslararası düzeydeki prestijli faaliyetleriyle milletin takdirine mazhar olan cemaat; yabancısı olması gereken siyaset alanında bulunduğu algısı üreten eylem ve söylemlerden, mevcut siyasi iktidarı değersizleştirme ve Türkiye’yi yok etme odaklı küresel operasyona destek anlamına gelecek her türlü yaklaşımdan özenle kaçınmalıdır. Memur-Sen ailesi olarak, bu yolda bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.”

 

Bu haber 1010 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...