Rektör İbicioğlu’ndan ‘Gaziler Günü’ mesajı

19 Eylül 2012 18:15

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “19 Eylül 1921’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK’e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilmiştir. Bundan dolayı bu tarih her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Güven ve huzur içinde yaşadığımız güzel yurdumuzda dün olduğu gibi bugün de milletçe dimdik ayakta kalmayı, değerli şehitlerimizin mübarek kanları kadar aziz gazilerimizin de üstün feragatlerine ve insanüstü fedakârlıklarına borçluyuz. Böyle anlamlı bir günü kutlarken dün verdiğimiz dokuz şehidimizi de rahmetle anıyor, aynı terör saldırısında yaralanan 61 gazimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bilinmelidir ki vatan, bayrak, istiklâl ve daha başka mukaddeslerimiz uğruna çıkılan yolda geri dönmeyen şehitlerimiz ve en az onlar kadar kahraman gazilerimiz bu vatanın gerçek sahipleridirler. Onlar her iki dünyada imrenilecek makamlara sahip olmuşlardır. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de mübarek vatan toprağımızda kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşamamızı, kalkınıp güçlenmememizi, çağdaş medeniyet seviyesine erişmemizi çekemeyenler, hain emelleri için insanlık dışı saldırılarla huzurumuzu ve güvenliğimizi bozmaya çalışmaktadırlar. Bu şer odakları, şehitlik ve gaziliğin yüce bir makam olduğuna inanan vatan evlatlarımız sayesinde hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır.

Bu anlamlı günde, son dönemde yaşanan terör saldırılarını SDÜ ailesi olarak tekrar kınıyor; tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum”.

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...