SDÜ Yenişarbademli MYO’da geleceğin ormancıları ile söyleşi

28 Aralık 2013 10:41

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksek Okulunda Kaymakam Cafer Sönmez, Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Prof. Dr. Serdar Carus, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yar. Doç. Dr. İsmail Dutkuner, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ahmet Güneş ve yüksel okul öğrencilerinin katılımı ile “Geleceğin Ormancıları” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Ormancılık, Av ve Yaban Hayatı ve Fidan Yetiştiriciliği bölümleri ile 450 öğrenciye hizmet veren meslek yüksekokulunda yapılan ve öğrencilerle karşılıklı görüş alışverişi şeklinde gerçekleşen söyleşide, yüksekokul öğrencilerimizin mesleğe daha iyi hazırlanmaları için yapılan ve yapılabilecek faaliyetler ile mezuniyet sonrası teşkilatımızın ve öğrencilerin beklentileri değerlendirildi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Süleyman Gülcü yaptığı konuşmada Kaymakam, Belediye Başkanı , Orman Bölge Müdürü ve diğer katılımcılara teşekkür ederek, ormancılık alanında meslek yüksek okulları arasında çok iyi bir konumda olduklarını, en son atamada kamuya istihdamda 100 öğrenciden 46’sının kendi öğrencileri olduğunu, kamu sınavlarına hazırlık için dışarıdan eğitimci getirterek Yenişarbademli’de kurs açtırdıklarını, öğrencilerin başarıları için gereken tüm çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Yine konuşmacı olarak katılan Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, geleceğin ormancılarını yetiştiren meslek yüksekokulundan mezun olan öğrencilerimizin özel sektörün yanında kamuda özellikle Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam sağlandığı, ormancılar olarak teşkilatımızın çok zorlu şartlarda çalıştığı, doğa sevgisi ile bu zorlukların aşılabileceğini belirterek, tüm öğrencilerin okul ve meslek hayatlarında başarılar diledi.

Söyleşi Yenişarbademli Kaymakamlığı ve okul yönetimin katılımcılara plaket verilmesi ile söyleşi sona erdi.

 

Bu haber 1720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...