CHP’nin basın toplantısında Başkanlar değil yumruklar konuştu!

27 Aralık 2013 15:01

CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un dün parti binasında düzenlediği basın toplantısı kavgaya dönüştü. Şenol’un açıklamalarının ardından söz almak isteyen parti üyesi Mustafa Yıldız engellenmek istendi. Konuşmaya ısrarla devam eden Yıldız önce yaka paça dışarıya atılmaya çalışıldı ardından da odaya kapatıldı! Tüm bu gelişmeler canlı olarak basın mensuplarının gözünün önünde yaşandı.

CHP bir süre önce İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerini belirmek için gayri resmi olarak sandığa gitmiş ardından da Merkez İlçe Başkanı Senai Demirkol görevinden alınmıştı. Yapılan seçimin partiyi ikiye böldüğü olaya Genel Merkezin el atmaya hazırlandığı basına kadar yansımıştı. Ortaya atılan spekülasyonlara cevap vermek için dün parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

“CHP’NİN ÜYELERİ PARTİ İÇİ DEMOKRASİYLE YENİ TANIŞIYOR”

İlk olarak gayri resmi yaptıkları seçimle alakalı açıklamada bulunan Şenol, “Yaptığımız ön seçimde 600 partilimiz oy kullandı. Sandığa il yönetiminin itibar etmeyeceği yönde basında haberler çıktı. Böyle bir durum yok. Biz sandığı koyduktan sonra sandıktan çıkan sonuca hiçbir şekilde itiraz etmedik. Sonuçları değiştirmek ya da topu Ankara’ya atma ihtimalimiz olmasına rağmen bunları yapmadık. Üyelerimize saygımız sonsuz dedik ve itiraz etmedik.

“HOCAMIZ GÖNÜLLÜ’YÜ ÖZELLİKLE İSTİYORDU”

Belediye Başkan adayımız Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, Fevzi Gönüllü’yü özellikle istiyordu. Fevzi Bey konusunda il örgütü inisiyatifini kullanarak, il genel meclisi üyeliği adaylığından hocamızın kontenjanından belediye meclisine yazdık. Sandığa itibar etmeme gibi bir olay yok. Tek değişiklik bu. Diğer yandan sandıktan çıkan sıralamaya itibar ediyoruz ve kesinlikle değiştirmeyeceğiz. Sıralamaları adayımızla birlikte kontenjan sıralamasını da belirledikten sonra kamuoyuna açıklayacağız. Hocamız Belediye Başkanı seçilirse kendisiyle birlikte meclise girecek 3 kişi var. O 3 kişiyi de diğer kişilerden ayırmamız gerekiyor. Biz Başkan Adayımıza 3+8 kontenjan verdik. CHP’nin üyeleri parti içi demokrasiyle yeni tanışıyor. Özellikle geçmiş dönem yönetimlerinde hem ülke genelinde hem de Isparta’da parti içi demokrasi uygulanmadığı için üyelerimizde demokratik haklarını kullanma konusunda umursamaz hale gelmişti” dedi.

“DEMİRKOL’UN İSTİFA ETMESİ İÇİN İLÇE

YÖNETİMİNİN HEPSİ İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ”

Öte yandan Merkez İlçe Başkanı Senai Demirkol’a hem yönetimin hem de kendisinin güvensizlik bildirdiğini ve istifa etmesini istediklerini ancak Demirkol’un istifa etmediğini belirten Şenol, ardından yönetimin Demirkol’un istifa etmesi için hep birlikte dilekçe verdiklerini açıkladı. Demirkol’un son aşamada görevden alınmak zorunda kalındığına dikkat çeken Şenol, şöyle devam etti; “Merkez İlçe Yönetiminin tamamının güvensizlik bildirmesi ve daha sonra il başkanının da aynı güvensizliği bildirmesi sonucu istifası istenmiştir. Merkez İlçe Yönetimi’nin güvensizlik ortamı da vardı. İlçe Başkanımız ‘ben istifa etmeyeceğim’ dedi. Ben İlçe Başkanıma ‘sizinle çalışamam’ dedim. Daha sonra ilçe yönetimi üyelerinin hepsi istifa dilekçelerini vermişler. Parti tüzüğümüz gereği İlçe Yönetiminde yarısından bir fazlası istifa ederse yönetim düşüyor.

“KONGRE YOLU AÇILIYOR AMA

ÖNÜMÜZ SEÇİM O YÜZDEN İSTEMEDİK”

Bu uygulamaya geçilirse kongre yolu açılıyor. 3 ay sonra yerel seçimler var. Kongre yapsak 60 günü bulacak. 60 günü kongre çalışmalarıyla geçiren bir örgüt hiç seçimlere talip olmasın.

İlçe Başkanına, İl Yöneticileri ve İlçe Yöneticileri huzurunda tekrar sordum. ‘Herkes istifa dilekçesi verdi. Yönetim düşüyor. Tek çözümü sen istifa et, arkadaşlar dilekçelerini geri çeksin’ dedim. Kendisi ‘kongreye gidilsin’ dedi. Bizde il yöneticileri arkadaşlarımla birlikte gizli oylama ve oybirliği ile ilçe başkanını görevden aldım. Daha sonra da arkadaşlarımız istifalarını geri aldılar. Daha sonra ilçe yönetim kurulu üyesi Ali Korkmaz’ı Merkez İlçe Başkanı seçtiler.

“10 KİŞİ AYNI GÜVENSİZLİĞİ BANA BİLDİRSE

BİR DAKİKA DURMAM İSTİFA EDERİM”

Genel Başkan Yardımcımız Adnan Keskin’e olayı bildirdim. Aynı şeyi ben yaşamış olsam 10 kişi bana güvensizlik bildirse bir dakika durmam istifa ederim. Senai beye bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Bundan sonra da partilimiz olarak yan yana çalışmaya devam edeceğimize inanıyorum. Parti içindeki bu sorunları aşmak il örgütünün sorumluluğu altındadır. Bu sorunları da ancak bu şekilde aşabildik.”

“UTANÇ DUYMASI GEREKİRKEN HER

TÜRLÜ AYAK OYUNLARINA GİRİYOR!”

Bu arada eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan’a da göndermede bulunan Şenol, partiyi sıkıntıya sokan insanların onurlu olması gerektiğini bildirdi. Erdoğan’ı örgütün düzenini bozmayla suçlayan Şenol, “Halı Sarayı’ndaki eski binamızın 5 yıllık borcu haciz aşamasına gelmişti. Biz göreve geldiğimizden beri o borcu ödüyoruz. Genel Merkezden gelen tüm paralar oraya ödemeye geliyor. Eski yönetici olarak bundan utanç duyması gereken bir arkadaşımızın kendi bıraktığı borcun ödenmesinden dolayı bize teşekkür etmesi gerekirken, her türlü oyunlarıyla girip, ayak oyunlarına, seçim ve kongre çalışmalarına girmesi hiç yakışan bir şey değildir. Biz arkadaşımızı görevlendirmeye hazırız dedik. Ama partiyi sıkıntıya sokan insanların biraz daha onuru olması lazım. Ayrıca çalışan örgüte saygısının olması lazım. Arkadan bu örgütün düzenini bozma girişimleri hiç yakışmıyor. Bütün arkadaşlarımız o dönemin borçlarını ödemekten bıktı. Kendisine tavsiyem bu tür hareketlerden uzak durmalı. Toplumda partinin imajını düzelten yönetime karşı eski yönetimin sadece saygı duyması gerekir” şeklinde konuştu.

“DIŞARIDA OLUŞAN ÇETELEŞME AHLAK DIŞI OLAYLARA SEBEP OLDU!”

Son olarak basına sızan listeyle alakalı açıklamada bulunan Şenol, “2 aydır dışarıdan belli kişilerin çalışma yapmasından dolayı son 2-3 gün biz de bir çalışma yaptık. Biz çoğu arkadaşa ulaşmadık zaten. Listelerin çoğunda en çok oyu alan 2 arkadaş ortaktı. Listelerin oluşmasından ziyade tek oy kullanılması konusunda itirazımız oldu. O kadar çok tek oy çıktı ki bu demokrasinin sandığının özüne aykırı. İnsanlar özgür iradesiyle oy kullansa verirdi. Tüm arkadaşlarımız aday adayları için çalışabilir dedik. Ama dışarı da oluşan bir çeteleşme vardı. Ahlak dışı olaylar yaşandı. Aday adaylarının hepsi aranıldı. Bunu yapanlar parti üyesi” dedi. 

YENİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI ALİ KORKMAZ

Üyeler arasında yeni Merkez ilçe Başkanı seçilen Ali Korkmaz, toplantının ardından kısaca kendinden bahsetti. Korkmaz, “Emekli öğretmenim. 2001 yılında emekli olduktan sonra ikinci günümde CHP’ye katıldım. 2004-2005 yıllarında parti yönetiminde merkez ilçe sekreteri olarak görev yaptım. Amacımız birinci derecede CHP’nin ileriye dönük mücadelesi. Bu süreçte kısa bir handikap yaşadık ve yine dimdik ayakta yola çıkmamız gerektiğine karar verdik. Oy birliği ile Merkez İlçe Başkanlığı bana verildi. Teşekkür ederim” dedi.

İŞLER BURADA KARIŞTI…

Toplantının bitmesinin ardından parti üyesi Mustafa Yıldız söz almak istediğini bildirdi. Şenol ilk etapta Yıldız’ın söz almasını engellemeye çalıştı. Ancak Yıldız ısrarla konuşmak istedi ve kürsüye kadar geldi. Kafasına bazı takılan soruları olduğunu belirten Yıldız, “Ben görevden almadım. İlçe yöneticileri güvensizlik belirtti’ dediniz. Bu güvensizlik vardı da neden seçimden önce yapılmadı?” diye konuştu.

YAKA PAÇA DIŞARIYA ATILMAK İSTENDİ!

Bunun üzerine il Başkanı Şenol, Yıldız’ı yerine oturması çağrısında bulundu. Konuşmanın hakkı olduğunu belirten Yıldız daha sonra başta İl Başkanı Şenol olmak üzere birçok partili tarafından yak paça dışarıya çıkarılmak istendi. Yıldız “Beni kimse bu partiden dışarıya çıkaramaz” deyince bazı partililer bu sefer odaya kapattılar. Arkasından İl Başkanı Şenol ve birçok partili içeriye girerek Yıldız’ı susturmaya çalıştılar. Bir süre içeride kalan Yıldız ve partililer dışarıya çıktı. Yerine giden Yıldız ağzını bile açmayacağını söyleyerek oturdu.

ŞENOL ÖZÜR DİLEDİ

Bu gelişmelerin ışığında tekrar söz alan İl Başkanı Şenol, herkesten ve basın mensuplarından özür diledi.

GAZETECİLER DE ENGELLENDİ

Bu arada kavganın yaşandığı sıralarda bazı partililer basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Birçok gazeteci bu duruma tepki gösterdi.

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...