Demirkol, görevden neden alındığını açıkladı

27 Aralık 2013 14:56

Görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Senai Demirkol, dün CHP’nin olaylı basın toplantısının ardından gazetecilere şok açıklamalarda bulundu. Demirkol, “20 aydır güvensizlik bildirmeyen İlçe Yönetimi 21 Aralık’ta yapılan seçimlerden sonra bir gecede mi bana güvensizlik duymuşlar? Sanırım bu işin iki ay rantına talip olan kişilere karşı olduğum için görevden alındım” dedi.

CHP İl Yönetiminin ortak kararıyla görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Senai Demirkol, dün partisinin olaylı basın toplantısının ardından gazetecilere açıklama bulundu. Toplantıyı başından sonuna kadar dinleyen ve tek bir kelime bile etmeyip açıklamasını dışarıda yapan Demirkol, görevden alınmakla ilgili üzüntülü olmadığını dile getirdi. Görevden alındığının daha yeni kendine tebliğ edildiğini bildiren Demirkol, şunları söyledi;

“MAKAM KEYFİ UYGULAMALARLA GASP EDİLDİ!”

“Bu aşamada partime zarar vermemek adına konuşmamayı düşünüyordum. Fakat suçlamalara cevap verme gereği duydum. Bu bir meşru müdafaadır. Merkez İlçe olarak 12 Mayıs 2012’de göreve geldik. Yaklaşık 20 aydır birlikte çalışıyoruz. Bugüne kadar yönetimden bir kişi dahi fire vermeden çalıştık. 20 Aralık gününe kadar güvensizlik bildirmeyen ilçe yönetimi 21 Aralık’ta yapılan seçimlerden sonra 1 gecede mi bana güvensizlik duymuşlar? Bunu da partililerimin ve kamuoyunun takdirine sunuyorum. Dün (26.12.2013) saat 12.25 itibariyle görevden alındığım tebliğ edildi. Gerekçeyi henüz okuyamadım. Ama görevden alma ve yeni başkan ataması bana tebliğ edilmeden ve Genel Merkeze bilgi verilmeden önce yapıldığı için hukuk dışı, adaletsiz ve antidemokratik bir uygulamadır. Makam, keyfi uygulamalarla gasp edilmiştir.

“BU İŞİN 2 AY RANTINA TALİP

OLANLARA KARŞI ÇIKTIM”

Yapılan seçimde ben bu partinin emeğini çekmiş, yıllarca partinin tozunu yutmuş insanları destekledim. Bu işin 2 ay rantına talip olanlara karşı çıktım. Suçumun bu olduğunu zannediyorum. Görevden alınmakla ilgili çok fazla üzüntülü değilim. Daha bunun Genel Merkez aşaması var. 5 gün içinde itiraz hakkım var ayrıca parti meclisinden karar çıkacak. Görevden alınsam da ben partimin hizmetindeyim ve verilecek her göreve hazırım.

Arkadaşlarımızla hiçbir sorunum yok. Üyelerden bir güvensizliğim olsaydı ön seçimden böyle bir sonuç çıkmazdı.

“ŞENOL’UN ÇETE DİYE TABİR ETTİKLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPMADIM”

Ben anahtar liste yapmadım. Fikirlerimi soran üyelerimize fikirlerimi söyledim. Bu sanırım olumlu sonuç verdi. Başkanımızın tabir ettiği gibi çete denen kesimlerle de işbirliği yapmadım. Onlar da kim bilemiyorum.”

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...