“Abi ne olur beni bırakma!”

26 Aralık 2013 16:14

İzmir Tersanesi'nde römorkörün yan yatması sonucu meydana gelen kazada şehit olan deniz piyade er Alican Bülbül'ün cenazesi dün memleketi Isparta’da defnedildi. Cenaze töreninde abisinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan Bircan “Abi ne olur beni bırakma” diyerek yürekleri dağladı.

Geçtiğimiz gün İzmir Tersanesinde römorkör suya indirilirken meydana gelen kazada şehit olan Deniz Piyade Er Alican Bülbül, dün Valilik önünde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törene; Şehidin babası Mehmet Ali, annesi Döne, kız kardeşi Bircan, erkek kardeşleri, akrabalarının yanı sıra EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Muharebe Destek Komutanı Korgeneral Alaaddin Örsal, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Ali Haydar Öner, Siyasi Parti İl Başkanları, Belediye Başkanları ile askeri erkân ve daire müdürleri katıldı.

DAKİKALARCA AĞIT YAKTILAR

Törende şehidin yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlendi. Kız kardeşi Bircan'ı, bir kadın Astsubay sık sık sakinleştirmeye çalıştı. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gönderdiği taziye mesajı da okundu.

CENAZEYE YOĞUN KATILIM

Öte yandan öğle namazının ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından Bülbül'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından omuzlarda top arabasına taşındı. Şehidin cenazesi, ardından Şehitlikte toprağa verildi.

KARDEŞİNİN SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Bu arada cenaze töreninde şehidin kardeşlerinden Bircan’ın sürekli ağlayarak abisine bir şeyler söylemesi herkesi derinden üzdü. Özellikle şehidin tabuta sarılarak götürüldüğü sırada “Abi beni ne olur bırakma” demesi yürekleri dağlarken annesi ve yakınlarının tabuta uzunca sarılıp onunla konuşmaya çalışması da tören alanında gözyaşlarına neden oldu.

ÇELENK YAĞMURU

Bu arada Şehit Er Bülbül’ün cenaze törenine devlet üst kademesinden birçok çelenk gönderildi. Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenkleri tören alanına gönderildi. 

Bu haber 872 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...