“İlçe adaylarımız 1 hafta içinde şekillenir”

26 Aralık 2013 16:10

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hassas bir dönemden geçtikleri için adayların açıklanmasında gecikmelerin yaşandığını belirtti ve İlçe Belediye Başkan Adaylarının önümüzdeki 1 hafta içinde şekillenebileceğine işaret etti.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç İlçe adaylarının ne zaman açıklanacağı yönünde bilgi verdi. Şuanda Genel Merkez’in çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bilgiç, bazı yerlerde ise kamuoyu anketlerinin devam ettiğini belirtti.

TÜM KANAATLER ALINDI

Hassas bir süreci yaşadıklarını bildiren Bilgiç, “Aday belirleme noktasında üst kurul tarafından bizimki başta olmak üzere tüm kanaatler alındı. Zannediyorum üst kurul illerle ilgili olarak değerlendirmelerini yüzde 90 tamamladı. Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımıza takdim edecekler. Üst kurulun çıkacak kararıyla birlikte biz de yavaş yavaş iller bazında açıklayacağız.

“BİZ DE BİR AN ÖNCE BELİRLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Biz de bir an önce tüm adayların belirlenmesi arzusu içerisindeyiz. Partilerimizin hepsinin aday belirleme süreçlerinde uygulamış oldukları farklı metodolojiler var. Tüm parti teşkilatları ve milletvekilleri de bu süreci sükûnet içerisinde götürüyor. Oradan çıkacak kararlara da hepimiz saygı duyuyoruz. Bugün Sayın Devlet Bey, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Başbakanımız ile diğer parti Genel Başkanların onayıyla belirlenmiş adaylara da bizlere ve tüm teşkilatlara düşen saygı çerçevesinde nihai kararın arkasında durmak olacaktır. Aynı şey MHP, AKP ve diğer partiler için de geçerlidir. AK Parti’nin süreç işletişinden farklı bir metot var.

ANKET ÇALIŞMALARI YAPTIRDIK

Bu süreçte teşkilatların görüşü kadar kamuoyu anketleri de önemli. Geçtiğimiz hafta Eğirdir, Yalvaç, Gelendost ve Sütçüler’de kamuoyu anket çalışmaları yaptık. Zannediyorum 1 hafta içerisinde şekillenir” şeklinde konuştu.

KONUŞMADI”

Bu arada Belediye Başkan adayı gösterildikten sonra hiç açıklama yapmayan Nuri Uzaktaş ise kendine yöneltilen soruyu yanıtlamadı. Uzaktaş, “Kısa bir süre içerisinden sizlerle bir araya gelelim. Orada açıklamalarımı yapacağım” dedi.

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...