BAKA’dan Alanya turizmine destek

23 Aralık 2013 15:04

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın desteği ile Alanya Çevresi Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği (ALTAB) tarafından Alanya Kızılkule, Tersane ve Tophane’de gerçekleştirilen projeyle ilgili  tanıtım toplantısı düzenlendi. BAKA’dan Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği alan ‘Tarihin Sesi Ol’ projesi ile Alanya’nın en önemli turist cazibe merkezlerinden Kızılkule, Tersane ve Tophane bölgesinde sesli ve görüntülü rehber sistemi, interaktif infopoint kiosk sistemleri ve akıllı telefon uygulamaları ile daha iyi turizm ürünü olarak kullanılması hedefleniyor.

Projenin Alanya Tophane bölgesindeki tarihi su sarnıcındaki tanıtım toplantısına, Alanya Kaymakamı Erhan ÖZDEMİR, Alanya Belediyesi Başkan Vekili Kemal DERE, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet ŞAHİN, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan SİLİ, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, projeyi hayata geçiren yüklenici firma yetkilileri ve davetliler katıldı.

Alanya Belediyesi’nin iştirakçi olarak yer aldığı ‘Tarihin Sesi Ol’ projesinin tanıtım toplantısının açılış konuşmasında BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK, projenin Alanya’nın marka değerini artıracağını ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne Alanya Kalesi ve Tersanesi’nin alınması çalışmalarına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Projenin gelişimi ve maliyeti hakkında bilgi veren Alanya Belediyesi Başkan Vekili Kemal DERE ise, “Kızılkule-Tophane Ekseni Projesi’ kapsamında restore ettiğimiz önemli noktaların tarihi bilgilerini dört dilde vatandaşlarımızla birlikte turistlere de sunacağız. Projeyi, turizmi 12 aya yaymak için atılan en önemli adımlardan birisi olarak görüyoruz” dedi.

BAKA YÖNETİM KURULU İLE BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Tanıtım toplantısının ev sahipliğini üstlenen Alanya Kaymakamı Erhan ÖZDEMİR ise, Alanya’nın gözde çalışmalarından birisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirtti. Ülkemizi ziyaret eden 40 milyon turistin yaklaşık 4 milyonunun Alanya’ya geldiğini belirten Kaymakam Erhan ÖZDEMİR, şöyle devam etti:

“Turistlerle beraber halkımıza böyle teknolojik bir sistemle tarihi değerlerimizin tanıtılması gerçekten Alanya’yı Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden birisi yapıyor. Projenin hayata geçmesinden dolayı başta Antalya Valimiz ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin ÖZTÜRK’e, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN ve BAKA yetkililerine, projeyi gönülden sahiplenen Alanya Belediye Başkanımız Hasan SİPAHİOĞLU’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

‘Tarihin Sesi Ol’ projesi ana hatları ile Alanya Kızılkule, Tersane ve Tophane Bölgesi’nde sesli ve görüntülü rehber sistemi kurulması, Alanya’yı yakından tanıtacak interaktif kiosk sistemleri ve akıllı cep telefonları uygulamalarından oluşuyor.

SESLİ GÖRÜNTÜLÜ REHBER SİSTEMİ, CEP TELEFONU UYGULAMASI

Projeyle, Kızılkule, Tophane ve Tersane içerisinde oluşturulacak 20 ayrı gezi rotasıyla hizmet verilecek. Ziyaretçiler, Audiotur duraklarının numaralarını cihazlarına tuşlayarak bulundukları alan ile ilgili görsel bilgileri izleyip, işitsel bilgileri dinleyebilecek. İngilizce, Almanca, Rusça ve Türkçe olarak düzenlenen sistem son teknoloji cihazlarla hizmet verecek. Kızılkule, Tophane ve Tersane bölgesine ve Alanya’nın en merkezi yerine birer tane olmak üzere, outdoor özelliğe sahip, yansıma yapmayan yüzeyli, 7/24 çalışma özellikli multi-touch daylight ekranlı, interaktif totem kiosk konuşlandırıldı.

Alanya dışında bulunan ziyaretçiler internet erişimi aracılığıyla, Alanya için hazırlanmış olan görsel, işitsel metin içeriklerine ulaşabilecekler. Akıllı telefon cihazı ekranından menüler arası geçiş yapılarak, alt menüler içerisindeki çeşitli tanıtım bilgilerini içeren bilgileri alabilecekler. Tarihin Sesi Ol Projesi aynı zamanda çocuklar ve işitme engelliler için de hizmet verebilecek özelliklerde düzenlendi.

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...