“Etmeyin eylemeyin dedim ama dinlemediler”

22 Aralık 2013 16:43

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçmişte ilimizde özel sektöre ait birçok fabrika faaliyet gösterirken bugün bir elin parmakları kadar kalmasının sebebini açıkladı. Günaydın, bunun en büyük nedeninin eski makine kullanımı olduğunu ileri sürdü.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ilimizde bir zamanlar faaliyet gösteren ancak yıllar geçtikçe birer birer kapanan fabrikaların yanlış makine seçimleri yüzünden olduğunu ileri sürdü.

“GEÇMİŞTE YAPILAN ÇOK BÜYÜK BİR HATA VARDI”

Fabrikaların çoğunun eski makinelerle üretim yaptığını ve günün şartlarına ayak uyduramadıkları için kapandıklarını ileri süren Günaydın, “Geçmişte yapılan çok büyük bir hata vardı. Eski makinelerle çalışıldı. ‘Etmeyin eylemeyin’ dedim. 5 eski makine yerine 1 yeni makineyle çalışsalardı bugün fabrikalarımızın çoğu kapanmazdı” dedi.

“BELEDİYENİN FABRİKALARI ÖRNEK ALINMALI”

Öte yandan belediyenin fabrikalarını örnek gösteren Başkan Günaydın, “Bizim de makinelerimiz eskiydi. Gelir gelmez fabrikaları ayağa kaldırmak adına ilk yaptığımız iş makineleri yenilemek oldu. Eskiden 5 makineni yaptığı işi bugün 1 yeni makine tek başına yapıyor. Hem zamandan tasarruf ediyoruz hem de maliyet düşüyor. Aynı zamanda kaliteyi de yakalamış oluyorsunuz” diye konuştu.

“MORALİM BOZULDU MU FABRİKALARA GİDİYORUM”

Diğer taraftan morali bozulduğu zaman kimseye haber vermeden direkt fabrikalara gittiğini ve dışarıdan mal götüren tırları izlediğini bildiren Günaydın, “Böyle yaptığım zaman moralim yerine geliyor. Ürettiğimiz ürünlerin tırlarla satıldığını görünce mutlu oluyorum. Bunları yeni makinelerimize ve kalitemize borçluyuz. İşte geçmişte bahsettiğim hatalara düşülmeseydi bugün Isparta çok farklı yerlerde olabilirdi” şeklinde konuştu.

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...