40 girişimciye 1 milyon TL devlet desteği

19 Aralık 2013 18:49

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, 2013 yılı sonuna geldiğimiz şu günlerde 1 yılın röntgenini çekti. 2013 yılında yaklaşık 40 girişimciye destek verdiklerini belirten Yıldırım, toplam 1 milyon TL’yi karşılıksız verdiklerini söyledi. Yıldırım, bugüne kadar ise 120’yi aşkın girişimcinin bu desteklerden faydalandığını bildirdi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’da giderek büyüyen bir kurum haline geldiklerini bildirdi. İlk kuruldukları yıllarda kimsenin KOSGEB’i bilmediğini ve devlet desteklerinden haberdar olmadığını hatırlatan Yıldırım, bugün gelinen noktada iyi bir seviyede olduklarını açıkladı.

120 GİRİŞİMCİYE DESTEK VERİLDİ

Kuruldukları günden bu yana 120’yi aşkın girişimciye destek verdiklerini belirten Yıldırım, 2013 yılında da 40 girişimcinin bu desteklemelerden faydalandığını açıkladı. Ortalama 40 girişimcinin de 1 milyon TL devlet desteği aldığına dikkat çeken Yıldırım, yeni girişimci desteği olan 100 bin TL’ye kadar destek verme imkânlarının bulunduğunu bildirdi.

FARKLI GİRİŞİMLER GELMEYE BAŞLADI

Öte yandan farklı projelerin kendilerine gelmeye başladığını ifade eden Yıldırım, “Yapı kalite kontrol laboratuarıyla ilgili bir başvuru var. Bu Isparta’da farklı bir konu. İlimizde 2 tane vardı bu üçüncü olacak. Dekorasyon yapı malzemeleriyle ilgili de bir işletme var. İyi ve kaliteli yapı malzemesi üretimi için Yalvaç’ta girişimcimiz bir iş sahası oluşturacak. Bunun yanında OSB’de mozaik mermer üretimi yapacak bir girişimcimiz var. Onun talebi de Isparta’da farklı bir girişim.

ISPARTA’DA İHTİYAÇ OLAN BİR KONU KARŞIMIZA ÇIKTI

Madencilik konusunda danışmanlık hizmeti verecek bir işletmemiz var. Üniversiteden emekli bir öğretim üyesi başvurdu. Mermerler konusunda analiz, danışmanlık hizmeti veriyor. Isparta’da ihtiyaç olan bir konuydu. Hocamız bunu keşfetti. Ayrıca kendisi mezun öğrencilerini yanında çalıştıracak” dedi.

YALVAÇ GİRİŞİMCİLİĞİNİ KANITLIYOR

Diğer taraftan Yalvaç’ın girişimci bir ilçe olduğunu daha önce dile getirdiklerini ve bunu ispatlar nitelikte yeni fikirlerin geldiğini bildiren Yıldırım, “Yalvaç İŞGEM’de 20 girişimcimiz var. Bugün 8 tanesini değerlendiriyoruz. İŞGEM yönetimi de iş planı hazırlanmasında yardımcı oluyorlar. İŞGEM’in firmalara katkısını da kurumumuzda görüyoruz. 2013 yılında İŞGEM’i faaliyete geçirdiğimiz için mutluyuz. Bunun ileriki yıllarda olumlu etkisini göreceğiz. 2013’ü iyi bir şekilde bitirdiğimize inanıyoruz” diye konuştu.

KOSGEB YENİ YERİNDE

Bu arada daha önce Yaşam Boyu Eğitim Merkezi yanında hizmet veren KOSGEB, yeni yerine taşındı. Yeni sanayi camisi yanında büyük bir alana geçen KOSGEB, artık burada hizmet verecek. Yeni binada faaliyete başlamalarının yeni yıl açısından çok önemli olduğuna değinen Yıldırım, “Hedef kitlemize ulaşılabilirlik ve kurum kültürüne uygun bir yerdeyiz. Etkin bir hizmet sunacağımıza inanıyoruz. 2014 yılına daha hazır bir şekilde gireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...