Muhalefet milletvekillerinin operasyon yorumu

19 Aralık 2013 18:48

Türkiye önceki gün AK Parti’li bazı bakanların çocuklarının ve bazı üst düzey yöneticilerin yolsuzluk operasyonu ile sarsıldı. Bu duruma ilimiz muhalefet milletvekilleri Nevzat Korkmaz ile Ali Haydar Öner’in yorumu ise ilginç oldu.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz ile CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, önceki gün Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Görevden alınmaların objektif olmadığını savunan Öner, “Ben Isparta Valisi iken, şehir merkezinde benim damadıma emniyet kemeri takmadığı için ceza yazıldı. O emniyet görevlileri için ben bir şey yapmadım. Kanun, yasa herkes için geçerlidir. Yetkililer kendilerini aşarak mevki, makam ve yetkilerini kullanmalıdırlar, kendileri için değil.

SAVCILAR İLE İLGİLİ TASARRUF DÜŞÜNÜLÜYORDU

EMNİYET YETKİLİLERİ İÇİN UYGULANDI

Savcılarla ilgili tasarruflar olabilir diye düşünülüyordu, emniyet yetkilileri hakkında işlem uygulanmış. Emniyet yetkilileri, savcılarca verilen adli görevlerini yerine getirmişlerdir. Böyle bir görevden sonra görevden alınmaları objektif değildir” dedi.

“TARİHTE İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY OLUYOR”

Öte yandan MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz ise kabineyi organize suç örgütüne benzetti. Korkmaz, “Bazı hükümetlerde yolsuzluğa karışan üst düzey yöneticiler, bakanlar olurdu ama ilk defa bakanlarının adeta organize suç şebekesi gibi suçlandığı dönem yaşanıyor” diye konuştu.

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...