‘’Sonu Özal’a benzeyebilir!’’

19 Aralık 2013 18:25

Belediye Başkanı Günaydın’ın ‘rakibim yok’ açıklamasını eleştiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var” sözünü hatırlattı. Özal dönemindeki 1989 yerel seçimlerini hatırlatan Şenol, 30 Mart seçimlerinin de buna benzer bir seçim olacağını ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 30 Mart yerel seçimleri için dün parti binasında İl, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile ilçe başkanları değerlendirme toplantısı düzenlendi. Yerel seçim stratejisinin belirlendiği toplantı öncesi gündemi değerlendiren İl Başkanı Şenol, her zamanki gibi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve AKP iktidarına yüklendi.

RAKİPSİZ PARTİ VE ADAY OLMAZ

İl Başkanı Şenol, ‘Rakibim yok’ açıklaması yapan Günaydın’ı bu sözünden dolayı eleştirdi. Rakipsiz bir parti ve adayın olmayacağını ifade eden Şenol, “Rakipsiz olduğu zaten tek parti olması gerekir. Demokrasiler bir yarıştır. Bu yarışta kazanan ve kaybeden olacaktır” dedi. Günaydın’ın kendisini herkesin önünde görerek, rakibinin olmadığı söylemesinin çok büyük bir hata olduğunu ifade eden Şenol, “‘Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var’ diye bir laf var.  Özal en kuvvetli zamanında gitmedi mi? 1989 yerel seçimlerini hatırlayın. Hiç ummadığı bir yenilgi aldı. Özal’ın yenilmez dediği belediye başkanı Bedrettin Dalan nasıl yıkıldı, bu biliniyor. CHP dışında en eski partiler kapandı gitti. CHP’den başka şuan köklü bir parti yok. Hepsi darbelerden sonra oluşturulmuş bir parti. Böylesi bir ortamda özellikle CHP’yi küçümsemek hiçbir partinin ve adayın söylememesi gereken bir şey. Türk toplumu sıkıştığı anlarda siyasete de yol veriyor ve önünü açıyor. 2014 yerel seçimleri siyasi hayata yön verecek bir sonuçları olacak. Sonuçlara bakıldığı zaman 1989 yerel seçimlerin sonucuna benzer bir sonuç ortaya çıkacak. Büyük illeri ve Isparta dahil birçok ili CHP alacak. Bu halkın artık teveccühünü gösteriyor. AKP artık çökmek üzere. Kendi içindeki cepheler çatırdamış durumda” şeklinde konuştu.

OPERASYON YEREL SEÇİMLERE IŞIK TUTACAKTIR

Öte yandan dün işadamları başta olmak üzere birçok isme düzenlenen operasyona da değinen Şenol, “Bugün(dün) yapılan operasyon AKP’nin en önde gelen ailelerinin çocuklarının karıştığı yolsuzluklar üzerine yapıldı. Önümüzdeki dönem seçimlerine bile ışık tutabilecek kadar önemli bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Halk bu süreçte temiz olan partiyi seçecek. Temiz olan tek parti de CHP’dir. Yolsuzluk ve hırsızlıkla hiçbir ilgisi olmayan partiyiz” dedi.

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...