Otel Isparta’ya talip yok

19 Aralık 2013 18:20

Mülkiyeti Belediyeye ait Isparta Oteli’nin 10 yıllığına kiralanması ihalesine yine katılım olmadı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, pazarlık yönteminin muhammen bedele üzerinden çalıştırılmaya başlandığını söyledi. Bir sonraki ihalede muhammen bedelin düşürülebileceği sinyalini de verdi.

Isparta  Belediyesi’ne ait Isparta Oteli’nin  10 yıllığına kiralanması için  ikinci kez çıkılan ihaleye de katılım olmadı.  Uzun süredir boş vaziyette bekleyen  Isparta Oteli’nin kiralaması için dün ikinci kez Encümen toplandı.  Muhammen bedeli 491 bin liradan 460 bin liraya düşürülen otelin ihalesine yine kimse katılmadı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın pazarlık usulünün başladığını söyledi. Bir haftalık süre içinde son muhammen bedel üzerinden pazarlık masasına oturacaklarını belirten Günaydın, iştirakçileri Belediyeye beklediklerini ifade etti. Başkan Günaydın, “Bu konu netleşse iyiydi.  Artık pazarlığa bırakacağız. O açıdan az da olsa can sıkıcı oldu. Ne yazık ki katılım olmuyor. Mutlaka bu bedelin düşürülmesi gerektiğini düşünenlerin ağırlıklı olduğu kanaatindeyim. Bunu tekrar biz de ele alacağız. Encümenimizle beraber tekrar karar vereceğiz ve o karar üzerinden hareket edeceğiz.  İlk ihalede belirli bir zaman geçiyor. Bundan daha az bir zamanla ikinci üçüncü ihaleye çıkma zamanı oluyor. Bir kere daha ihaleye çıkarabiliriz. Bu konuda daha dikkatli davranmak istiyoruz. Bu işin olması için pazarlık şansıda tanıyoruz” dedi.

Isparta Oteli şartname esaslarına göre 460 bin lira muhammen bedelle kiraya verilecek. İlk iki yıllık kira peşin alınacak Geri kalan yıllarda her yık kira bedeli 12 ay eşit taksite aylık olarak ödenecek.

 

 

 

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...