ISIAD Kadınlar Komitesi’nden seminer

19 Aralık 2013 18:14

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği İş Kadınları Komitesi 'Sıradışı Yaşam Becerileri' konulu seminer düzenledi. Barida Otel'de yapılan seminere konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Melih Arat, Türkiye’de ve dünyada yaptıkları sıra dışı işlerle popüler olan ve başarıya ulaşan iş adamı ve yatırımcılara örnekler verdi. Açılış konuşmasını yapan ISIAD yönetim kurulu üyesi Aysun Deryal; “Isparta Sanayici ve İşadamları Derneğinin 2010 yılında kurulduğunu ve üç yıl içinde 200’ü aşkın üye sayısına ulaşan hem bölgesel, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde koşturan ve yaptığı projelerle adından söz ettiren bir dernek haline geldiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Bir elin nesi var …” gerçeği artık modern iş hayatında bir araya gelmenin en önemli sebebi. Iki elden çıkan ses de, bu sebebin en güzel sonucu. Biz de bundan yola çıkarak 7 ay öncesi ISIAD iş kadınları komitesini oluşturduk. Kadınlar komitesi başkanımız Ayhan Gürsu, Dilek Narlı, Sema Küçükköse ve benimle beraber dört kişi çıktık bu yola . Kısa bir sürede üye sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Kadınlar komitesi olarak özelde ilimizin, daha sonra bölgemizin ve genelde ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınma sürecine katkı sağlamak için iki elden çıkan ses gibi bir araya gelerek ses getiren projeler üretmek istiyoruz.. Bu yedi aylık zaman diliminde çevre illerde bizlerden daha once kurulmuş iş kadınları komitelerini ziyaret ederek tecrübe paylaşımında bulunduk. Bursa’dan gelen iş kadınları heyetini derneğimizde ağırladık ve bugün burada siz seçkin misafirlerimizin katılımlarıyla bu seminer programını hazırlayıp sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

'Sıradışı Yaşam Becerileri' konusunda konuşan Melih Arat ise şunları söyledi: "Bazı insanlar girişimci olarak hayatlarında sıfırdan başlamazlar. Sıfırın altında bir işe başlayan ve sıra dışı teknikler kullanarak başarılı olan girişimciler vardır. İş hayatında farklı olmayı başarabilirseniz ve bu farklılığı bir ihtiyaç karşılamak için kullanabilirseniz problemlerinizi çözmüş olursunuz. İş adamları olarak bol bol seyahat etmeniz, gözlerinizi dört açıp imkanları ve fırsatları kollamanız gerekir. Oturduğumuz yerden hayal de kurulmaz girişimci de olunmaz. Satış müdürü eğer 365 günün 100 gününü ofis ve çevresinde geçiriyorsa başarısızdır, aynı şey iş adamları için de geçerlidir. Gezeceksin, göreceksin, ufkunu açacaksın. Üretim için başka taraflara hareket etmemiz, iş yaptığımız piyasanın olduğu yere gitmemiz gerekir. Rutin alışkanlıklar dışına çıkılması önemli."

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...