Eğirdir’de Yıpranmış şadırvan yenilendi

19 Aralık 2013 18:09

Eğirdir Belediyesi Kervansaray Mezarlığı’nda çok önceden yapılmış şadırvan yıpranınca, temizliği ve güzelliği ile dikkat çeken mezarlığa yakışır hale getirildi. Mermerle kaplanan şadırvanın çeşmeleri ortaya alındı, yeni oturaklar yapıldı.

Vazifeye geldiği günden itibaren Mezarlık temizliği hususunda çok titiz davranan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Bir gün hepimizin gideceği yer mezarlıktır. Mezarlıklar Belediyelerin aynası olmalıdır. Hepimizin akrabası, eşi dostu, yakını mezarlıkta mutlaka vardır ve zaman zaman ziyarete gideriz. Ziyarete gittiğimizde yakınımızın mezarını temizleme ihtiyacı duyarız. Hangi Belediye olursa olsun Mezarlıklarını temiz tutmakla mükelleftir. Mezarlıkların bakımlı olmasını sağlamak insana saygıdır. Eğirdir Belediyesi olarak mezarlığımıza gereken hassasiyeti fazlasıyla gösteriyoruz. Ayrıca, Belediye olarak, Kervansaray Mezarlığımıza ilâve Orman’dan Eğirdir’e 500 yıl yetecek kadar Tren Köprüsü arkasında mezarlık yeri kazandırdık. İlçemizin gelecekte mezarlık yeri gibi bir sıkıntısı olmayacaktır. Şimdi de sıkıntı yoktur. Cenaze ve mezarlık hizmetlerimiz de ücretsizdir.” dedi.

Eskimiş, yıpranmış olan şadırvanın mermerle kaplamalarının tamamlandığını belirten Başkan Özmeral kısa zamanda çevre düzenlemelerinin yeni şekil verilerek yapılacağını açıkladı.

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...