“Halk, AKP’nin bir önceki dönem belediyeciliğini gördü, bayrağı onlara teslim etmeyecektir”

19 Aralık 2013 16:08

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP’nin Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş’ı değerlendirdi. Uzaktaş’ın 2 dönem partisinin il Başkanlığını yaptığını ve ilk göreve geldiğinde bir söylemini hala unutamadığını bildiren Yalçın, “İlimizde kim ne yapacağını iyi bilmiyor. Ama eleştiriler bol. Kamuoyunda tutturulmuş, teşvik, hızlı tren, duble yol. Bu 3 şey olmuş ya da olmamış. O zaman hiçbir şey yapılamaz mı?...’ demişti. Sayın Uzaktaş Isparta’yı nasıl anlatacak ve savunacak ben de merak ediyorum” dedi.

AKP’nin Isparta Belediye Başkanı Nuri Uzaktaş’a ilk kapsamlı değerlendirme MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan geldi. Yalçın, Uzaktaş’ı İl Başkanlığı görevlerinden bu yana yakından takip ettiklerini ve iki döneminde de hiçbir şeyin içinde olmadığını belirtti. Uzaktaş’ın Isparta’nın sorunlarıyla ilgili hiç konuşmadığı gibi Isparta’nın en büyük sorunu olan teşvik, Dereboğazı ve hızlı tren gibi konularda bile Isparta’yla alay ettiğin ileri süren Yalçın, “Bu konularda daha önceki açıklamalarında iktidarın değil Ispartalının beceriksizliği olduğunu söylemiştir” dedi. Yalçın’ın, Uzaktaş yorumu şu şekilde: “Adalet ve Kalkınma Partisi çok uzun düşünmelerin sonunda Isparta Belediye Başkan adayını açıkladı. Öncelikle ‘hayırlı olmasını’ temenni ediyorum. MHP döneminde bu kadar güzel projelerle hizmet yapıldıktan sonra aday bizim karşımıza bir aday çıkarmalarına bakıldığı zaman büyük projelerinin olacağını düşünüyorum. İnşallah 30 Mart seçimlerinde Isparta’da en hayırlısı ne ise o olacak.

“BAŞBAKAN ERDOĞAN SİYASİ NEZAKETE

SIĞMAYACAK BİR SÖYLEMDE BULUNMUŞTUR”

Aday tanıtım toplantısını ben izlemedim ama vatandaşlardan bana gelen bazı bilgiler oldu. Isparta’nın tanıtımında SDÜ ve Süleyman Demirel Havalimanının AKP’nin 11 yıllık döneminde proje olarak ortaya koyulduğu gösterilmiş. Bu durum siyasi nezakete sığmaz. Isparta’da herkes havalimanı ve SDÜ’nün AKP iktidarından çok önce kurulduğunu bilmektedir.  Bizim söylediğimizi teyit etmişlerdir. Çünkü AKP, Isparta’ya çivi dahi çakamamıştır. Sadece 16 km’lik bir yolla 11 yıldır oyalanmaktadırlar.

“BİR ÖNCEKİ BELEDİYE ANLAYIŞINI MI DEVAM ETTİRECEKLER?

Nuri Bey 2 dönem il başkanlığı yaptı. Bu iki döneminde de hiçbir şeyin içinde olmadı. Kendisi Isparta’nın sorunlarıyla ilgili hiç konuşmadığı gibi Isparta’nın en büyük sorunu olan teşvik, Dereboğazı ve hızlı tren gibi konularda bile Isparta’yla alay etmiş bir kişidir. Bu konularda daha önceki açıklamalarında iktidarın değil Ispartalının beceriksizliği olduğunu söylemiştir. Isparta mevzu bahis olduğunda biz siyaset yapmayız. 11 yıldan bu yana yaptıklarıyla ortada olan bir siyasi partinin projeleriyle acaba bir önceki dönemdeki belediye anlayışını devam mı ettirecekler? Yoksa yeniden bir şey mi ortaya koyacaklar? Bunları merakla bekliyoruz. Ama Ispartalı hemşerilerimiz rahat olsunlar, biz meydanı bunlara bırakmayacağız. Projelerimiz ve yaptığımız çalışmalar bizi motive edecek ve inşallah Isparta’nın geleceğini hazırlayacak master projelerle bu dönem yine halkımızın karşısına çıkacağız.

HALK AKP’NİN BİR ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYECİLİĞİNİ

GÖRDÜ BAYRAĞI ONLARA TESLİM ETMEYECEKTİR

Biz seçimlerin tesadüfen kazanılmadığını ve vatandaşlarımızın da buna çok hassas şekilde devam ettiğini bilen bir siyasi partiyiz. Bizim hizmetlerimiz 30 Mart 2014 saat 17.00’a kadar devam edecek. Bunun yanında yeni dönemle ilgili de çalışmalarımız devam edecek. 3 dönemdir Isparta’da almış olduğu oyların karşılığını veremeyen bir iktidar partisine Ispartalı hemşerilerimiz, bir önceki dönemde onların belediyeciliğini de gördükleri için bayrağı AKP’ye teslim etmeyeceklerini düşünüyorum. Her ne kadar siyasi bir rüzgâr estirmeye çalışsalar da hemşerilerimiz iktidar partisine itibar etmemektedir. 30 Mart kendilerine ciddi bir uyarı olacaktır. İnşallah 2015 yılında da MHP’nin genel iktidarı ile kaybettiklerimizi geri kazanacağız. Biz buna inanıyoruz.

SEÇİMLER ÇOK ZORLU GEÇMEYECEK

Isparta’da seçimlerin çok zorlu geçeceğini düşünmüyorum. Ama İlimizde beklentimiz siyasi seviyenin düşmemesi yönünde. Siyasi olgunluk içinde geçmesi gereken bir seçim olması lazım ki, vatandaşlarımızın kanaatini etkileyecek herhangi bir olumsuzluk oluşmasın. Biz kendimizden eminiz. Ispartalı hemşerilerimizin teveccühünü de zaten yüreğimizde hissediyoruz. 31 Mart günü yine Ispartalı hemşerilerimizin Günaydın diyeceğine yürekten inanıyorum.

“HANGİ SİHİRLİ DEĞNEKLE BU İŞE GİRDİ?”

Sayın Uzaktaş il başkanı olduğunda ilk yaptığı açıklamada Isparta’yla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapmış. Kendisinin şu cümlesi çok enteresandır: ‘İlimizde kim ne yapacağını iyi bilmiyor. Ama eleştiriler bol. Kamuoyunda tutturulmuş, teşvik, hızlı tren, duble yol. Bu 3 şey olmuş ya da olmamış. O zaman hiçbir şey yapılamaz mı?...’ Buradan anlaşılacağı gibi Isparta’nın sorunlarıyla Sayın Uzaktaş’ın ilgilenmesi ve çözmesi mümkün değildir. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. il başkanlığı döneminde yaptığı açıklamalara bakarsanız Isparta’nın hiçbir sorununu gündeme taşıyamamıştır. Isparta’da millet duble yol konuşurken o başka şeylerden bahsetmiştir. Gece gündüz rüyasında sanki Isparta’yı görür gibi açıklama yaptığını düşünüyorduk ama rüyasında gerçekten varmış. O da bugün ortaya çıktı. Isparta’nın sorunu Dereboğazı, teşviktir. Isparta’nın ikinci organize sanayiyi alması gerekir. Isparta’da deri organize sanayinin karma organize sanayiye dönüştürülmesi gerekir. Gülün artık süs bitkisinden ziyade endüstriyel bitki olarak teşvik alması gerekir. Eğirdir’le ilgili proje doğru bir projedir fakat orada endüstriyel tarıma geçilmesi gerekir. ‘1 milyon turist’ diyen Recep Özel’in acilen turizmle ilgili yatırımlar yaptırması gerekir. Bu sorunlar dururken ağzını açmayan ve kendi çıkardıkları yasa olan kentsel dönüşümü bile savunamayan Sayın Uzaktaş’ın Isparta’yı nasıl anlatacak ve savunacak ben de merak ediyorum. Hangi sihirli değnekle bu işe girdi?”

Bu haber 906 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...