“Atık Su Arıtma Tesisimizle de en iyi olacağız”

18 Eylül 2012 18:31

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, tesisin sorunsuz çalıştığını, Isparta Belediyesi olarak çevrecilikte ön sıralarda yer almak istediklerini söyledi. Günaydın, Koçtepe Köyü civarında bulunan Düzenli Çöp Depolama Alanı’ndan dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çevre ödülüne layık görüldüklerini belirterek, “İyi bir çevreci olduğumuz görülmüştür. Düzenli Çöp Depolama Alanı’ndan dolayı nasıl ödül aldıysak, aynı şekilde burada da o olacak. Burası da Türkiye’nin en önde tesislerinden birisi olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tesisteki incelemeler sonrasında yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Önceki dönem belediye başkanlığımda yapılmış bir tesisimiz. Tekrar gelir gelmez bu tesislerimizde ikinci bir ünite daha kurduk. Bu ünite başlatılmış, parası ödenmemiş, müteahhitler dağılmıştı. Bu tesisimize hemen değer verdik. Bugün birkaç yerde daha bakım ve küçük tadilatlara ihtiyacımız var. Bunları en kısa zamanda yapacağız. Geçmiş dönemimizde burada kendi enerjisini kendisi üreten bir sistem kurmuştuk. Jeneratörlerimiz yıpranmış bu tesislerimizi de yenileyerek, kendi enerjisi üretir hale getireceğiz. Bunları da tamamladığımızda örnek olan bu tesisimiz daha da iyi hale gelecek.

Tesisimizden iyi neticeler alıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz geçen hafta buradan aldığı numunelerin raporlarında iyi neticeler çıktı. Bundan daha da iyi olmasını istiyoruz. Isparta’mızın her noktada başarıları olmaya başlamıştır. Çöp Deponi Alanı’ndan Türkiye’de nasıl en iyi dereceyi aldıysak bu tesisimizle de en iyi biz olma şansımız mevcut. Bunu da gerçekleştireceğiz. Çevrecilikte ön sıraya geçen bir belediye olarak yaptığımız bu çalışmalar hayırlı olsun diyorum. Burada çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...