“Ücretli otoparka devam”

14 Aralık 2013 10:49

Gültekin Otopark İşletmecisi Gökhan Gültekin; “Isparta halkı bundan sonra 20 dakikadan fazla park etti diye 77 TL ceza ödemeyecek. Mahkeme kararına rağmen otopark çalışanlarımız taciz edilecek olursa, Isparta halkı ile aramıza yeni nifak tohumları ekilmeye çalışırsa daha önce olduğu gibi her türlü yasal hakkımızı kullanacağız” dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığının, belediye tarafından yapılan başvuruyu red ettiğini, Valilik Makamının da tahliye edilmesi talebine hukuk davasının sürmesi nedeniyle red kararı verdiğini belirten Gültekin Otopark İşletmecisi Gökhan Gültekin; “Yani paralı otopark uygulaması Yargıtay kararı verilinceye kadar yasaldır” dedi.

Gökhan Gültekin’in konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Geçtiğimiz günlerde Isparta Belediyesinden ihale ile almış olduğumuz cadde üzerindeki otopark uygulaması amacını anlayamadığımız bir şekilde belediye tarafından fesh edildiği belirtilerek vatandaşla otopark çalışanları karşı karşıya getirilmişti. Belediyenin uygulaması yasal değildir ve bu konuda avukatlarımız aracılığı ile yasal girişimlerde bulunduk. Buna rağmen Isparta Belediyesi Isparta Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünü de kullanmaya çalışarak otopark çalışanı arkadaşlarımızın para toplamasının yasal olmadığını belirterek dolandırıcılık suçlaması ile suç duyurularında bulunmuştur. Belediyenin tüm başvurularında en doğru kararı yine yargı vermiş Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan başvuruyu red etmiş, Valilik Makamı tahliye edilmesi talebine hukuk davasını sürmesi nedeniyle red kararı vermiştir. Yani paralı otopark uygulaması Yargıtay kararı verilinceye kadar yasaldır.

Otopark çalışanlarının baskı ile sokaklardan çıkarılması üzerine yaşanan trafik karmaşası ise ayrı bir tartışmaya yol açmıştır. Caddelerde dükkan sahipleri kapılarının önüne çöp kutuları koyarak vatandaşın aracını park etmesine olanak tanınmamış birçok caddede çift sıra otoparklar oluşmuş, vatandaşlar arasında otopark nedeniyle tartışmalar yaşanmıştır. Tartışmalara ve trafik karmaşasına çözüm üretmeye çalışan Emniyet yetkililerinin 20 dakikadan fazla duracak araçlara park cezası keseceği belirtilerek daha karmaşık ve ekonomik açıdan vatandaşa daha zararlı sonuçlar doğurmuştur. 

1.         Sayın Belediye Başkanımıza soruyoruz. Bu uygulama yasal ve halkın menfaatine değilse daha bir yıl önce neden paralı otopark konusunda ihaleye çıkılmıştır?

2.         Halka zulüm etmedik diye reklam veriyorsunuz. Zulüm sadece vatandaşın kapısının önünü kazmak mıdır? Bu yapmış olduğunuz uygulama ve trafikte ortaya çıkan kaostan Isparta halkının da memnun olmadığını görmüyor musunuz?

3.         Otopark çalışanı arkadaşlarımız işsiz kalacakları için belediye önünde eylem yaptıklarında hepsini belediyeye işe alabileceğini söylemiştiniz. Bizim sigortalı olarak çalışan elemanlarımız yapılan uygulama nedeniyle 15 gündür işsiz, bu insanlar nasıl evine ekmek götürüyor? Siz o arkadaşlara söz verdiğiniz gibi kaç tanesini belediyede işe aldınız?

4.         Emniyet mensupları belediye ve Gültekin Otopark arasındaki yasal olarak devam eden tartışmaya girmeden vatandaşla otopark çalışanları karşı karşıya getirilmeye çalışılmış, anonslar yaparak vatandaştan para ödememesi istenmişti. Bugün gelinen nokta ise ibretliktir. Vatandaş 20 dakikadan fazla durduğunda 77 TL trafik cezası kesilmekte ve kendi polisi ile karşı karşıya gelmektedir. Vatandaşı bu şekilde devlet kurumları ile karşı karşıya getirmek ve gerginlik yaratmaktaki amacınız nedir?

5.         Paralı otoparkı kaldırarak oy toplamaya çalışan Belediye Başkanına soruyoruz, acaba otopark çalışanları ve aracını Cumhuriyet yada 113. Caddeye park edemeyen, ettiğinde ise ceza kesilen vatandaşlarda Isparta halkından değil mi? Size oy vermeyecekler mi?

6.         Otoparkın daha önce bir kültür olduğunu söylemiştik ve Isparta halkı büyük şehirlerde olduğu gibi bu kültüre alışmıştı. Caddelerde görev yapan otopark çalışanları caddelerde trafik akışının sağlanması, çift sıra otopark yapılmasının engellenmesi gibi kendi işleri olmayan kamu görevi olmamasına rağmen yapan kişilerdi. Şimdi otopark çalışanlarının gitmesi ile başlayan trafik karmaşasını çözmek Emniyet Müdürlüğümüze düşüyor. Trafik Şube Müdürlüğü çalışanlarının başka işi yokmuş gibi iş yükünün artırılmasından memnun musunuz?

7.         Caddeler üzerinde asılan pankartlarda otoparkın ücretsiz olduğuna dair mahkeme kararı olduğunu söylüyorsunuz. Oysa bahsettiğiniz mahkeme kararı kiracılığın süresi ile ilgili bir karardır. Kesinlikle otopark ücretinin ödenip ödenmemesi ile bağı yoktur. Halkı yanıltmaya çalışmanızda ki amaç nedir?

8.         Yargıtay’dan ne karar gelirse gelsin, belediye zaten otopark ihalesini almış olan Gültekin Otoparktan sürenin bittiği iddia edilen tarihten bu yana olan kira ücretini alacaktır. Almaması zaten suçtur. Halka bu açıklamalar yapılmadan otopark çalışanlarının gaspçı ve dolandırıcı gibi gösterilmeye çalışması ne kadar etiktir?

9.         Bir yıl önce ihalesi yapılan otopark uygulaması sözleşmesinin hangi tarihte yenileceği belli iken Gültekin otoparka yapılaması gereken tahliye bildirimi neden geciktirilmiştir. Bildirim gecikmesinden sorumlu belediye çalışanları nedeniyle hem Gültekin otopark ve çalışanlarının hem de Isparta halkının mağdur edilmesi ne kadar doğru bir davranıştır?

YAŞANAN SÜREÇTE GELİNEN NOKTA

Gültekin Otoparkla ilgili Valilik Makamına başvurarak 2886 sayılı kanuna göre tahliye talep eden Isparta Belediyesine Sayın Vali Vekilimiz Mestan Deniz imzası ile devam eden ve Yargıtay aşamasında olan bir mahkeme süreci olduğu ve bu mahkeme sonuçlanana kadar her hangi bir tahliye yapılamayacağı belirtilmiştir.

SUÇ UNSURU YOK, KOVUŞTURMAYA GEREK YOK

Başta Gültekin Otopark sahibi ben olmak üzere Otopark çalışanlarımızdan 25 arkadaşımıza otopark ücreti topladıkları için dolandırıcılık iddiası ile Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, Emniyet yetkilileri tarafından sokaklardan toplanan çalışanlarımızın gaspçı ve dolandırıcı olduğu imajı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bugün geldiğimiz noktada ise mahkeme konu ile ilgili kararını vermiştir. Elimize ulaşan kararda şunlara yer veriliyor “Cumhuriyet Başsavcılığının ve kolluk görevlilerinin kira süresi bittiği iddia edilen kiralanandan kiracıyı tahliye etmek gibi bir görev ve yetkisinin bulunmadığı açıktır. Yukarıda ayrıntılı olarak anlatıldığı şekilde müşteki ile şüpheliler arasındaki ihtilaf hukuki mahiyette olup olayda nitelikle dolandırıcılık, hakkı olmayan yere tecavüz etme yada ceza kanunlarında düzenlenen her hangi bir suç unsuru bulunmamaktadır.

Açıklanan nedenlerle şüpheli Gökhan Gültekin ve çalışanları olan diğer şüpheliler hakkında KAMU ADINA KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA, Kararın müştekiye ve şüphelilere tebliğine, Kararın bir suretinin bilgi için Sanayi Polis Merkezi, Gülistan Polis Merkezi ve Halıkent Polis Merkezi Amirliğine gönderilmesine,”

ÜCRETLİ OTOPARKA DEVAM

Biz Gültekin otopark olarak her zaman olduğu gibi son yapılanlar karşısında da yasal yollardan hareket ettik. Halkımızla çalışanlarımız arasında gerginlik oluşmaması için mahkeme kararını bekledik. Şimdi mahkeme yaptığımız çalışmanın yasal olduğu yönünde karar verdi biz yeniden daha önce olduğu gibi belli caddelerde paralı otopark uygulamasına devam edeceğiz. Halkı olarak yapacağımız bu çalışma ile hem vatandaşların trafik konusundaki yaşadığı karmaşayı da ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz Isparta halkı bundan sonra 20 dakikadan fazla park etti diye 77 TL ceza ödemeyecek. Mahkeme kararına rağmen otopark çalışanlarımız taciz edilecek olursa, Isparta halkı ile aramıza yeni nifak tohumları ekilmeye çalışırsa daha önce olduğu gibi her türlü yasal hakkımızı kullanacağız ve bunu yapacak olan kişi ve kurumlarda suçlu olacaktır. Emniyet birimlerimizin yasal haklarımızın olduğu bu noktada yanımızda yer alacağına inanıyoruz”.

 

 

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...