Yılmaz Şener İlkokulu’nu Süleyman Demirel açtı

17 Eylül 2012 19:13

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, merhum Yılmaz Şener anısına yapılan 24 derslikli İlkokulun açılış kurdelasını kesti. Demirel; “Yeni Eğitim  - Öğretim yılı tüm ülkemize ve Isparta’ya hayırlı olsun. Böyle güzel bir eğitim yuvasını da Isparta’ya kazandıran yeğenim Mesut Şener’e teşekkür ediyorum” dedi.

2012 – 2013 Eğitim – Öğretim yılı dün başladı. Yeni Eğitim – Öğretim yılı açılış töreni yapımı tamamlanan ve dün eğitim- öğretime açılan Yılmaz Şener İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Saat 11.30’da başlayan törene; 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, CHP İstanbul eski Milletvekili İlhan Kesici, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Şener Ailesi, Daire Müdürleri, Sivil Toplum örgütü başkan ve temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

ŞENER; “BABAMIN İSTEĞİNİ YERİNE

GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak kürsüye Okulu yaptıran İşadamı Mesut Şener geldi. Şener konuşmasında; “Öncelikle şunu söylemek isterim ki, bu okulu yaptırarak merhum babam Mesut Şener’in isteğini yerine getirmiş oldum.

4 Eylül 2011 tarihinde vefat eden Babam İşadamı Yılmaz Şener, hayatı boyunca başta eğitim olmak üzere ilimize ve büyük destek ve hizmetlerde bulunmuştur. Onun adı bundan böyle bu okulda yaşayacaktır.

“BU OKULU MİLLİ EĞİTİME ARMAĞAN EDİYORUZ”

Temeli 28 Ekim 2011 tarihinde atmış olduğumuz 24 derslikli  bu okulumuz söz verdiğimiz gibi yeni eğitim – öğretim yılına yetiştirerek bugün itibariyle hizmete açıyoruz. Ben, okulun yapımında bana destek ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu okulu, Şener ailesi olarak milli eğitime armağan ediyoruz” dedi.

CANER; “78 bin 276 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM – ÖĞRETİME BAŞLADIK”

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner de yaptığı konuşmada; Isparta’da 4 bin 746 öğretmen, 78 bin 276 öğrencinin bugün itibariyle eğitim öğretime başladığını ve 3 bin 752 derslikte eğitim – öğretim yapılacağını bildirdi.

GÜNAYDIN; “EĞİTİME ÖNEM VEREN BİR BELEDİYEYİZ”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın  da konuşmasında; “Biz Belediye olarak eğitime çok önem veriyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve bundan sonra da yapacağız. Örneğin, eğitim- öğretim yılı öncesi tüm okullarımızı temizledik. Okulların bahçe düzenlemelerini ve peyzaj çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

VALİ OĞUZ; “MERHUM YILMAZ ŞENER İMANLI BİR İŞADAMIYDI”

Törende daha sonra kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz  konuşmasında; “Merhum İşadamı sayın Yılmaz Şener’i buradan bir kez daha rahmetle anıyoruz. Oğlu Mesut Şener tarafından yaptırılan okulu eğitim – öğretime bugün itibariyle açıyoruz. Yaptığım araştırmaya göre merhum Yılmaz Şener’in imanlı bir işadamı olduğunu öğrendim. Kendisi vakit namazlarını Mimar Sinan’da kıldığı gibi, Mimar Sinan Camimizin yakıt ihtiyacını da caminin karşısında bulunan işyerinden karşıladığını biliyorum. Değerli işadamımız sayın Mesut Şener beyefendi de 3 ay gibi kısa bir sürede bu okulu yaparak tamamladı. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesinden de bahsederek, bu doğrultuda Isparta’nın bir ilim yuvası olduğunu vurguladı.

DEMİREL; “BUGÜN TÜM YURTTA EĞİTİM – ÖĞRETİM BAŞLIYOR”

Törende son olarak ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel konuştu. Demirel de konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye’de bugün 17 milyon öğrenci ve 650 bin öğretmen yeni eğitim – öğretim yılına başlıyor. Biraz önce Milli Eğitim Müdürümüz de söyledi bu Isparta’da ise 80 bine yakın öğrenci ve 5 bine yakın öğretmenle başlamış bulunuyor.

“YILLAR ÖNCE EŞİM ADINA BİR OKUL YAPTIRMIŞTIK”

Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllar ülkemizde okur – yazar oranı % 10’larda idi. Şimdi ise bu rakam % 90’lara ulaştı. Eğitimde Isparta’nın ilk üçe girmesi beni çok mutlu etti. Yıllar önce de şu gördüğünüz okulu eşim Nazmiye Demirel Hanımefendi adına yaptırmış ve hizmete açmıştık. Bugün ise Kayınbiraderim Yılmaz Şener beyin adına Yeğenim Mesut Şener tarafından yaptırılan bu okulu açıyoruz. Isparta’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

OKULUN AÇILIŞ KURDELASINI SÜLEYMAN DEMİREL KESTİ

Tören, Yılmaz Şener İlkokulunun eğitim – öğretime açılmasıyla sona erdi. Okulun açılış kurdelasını ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kesti. Demirel, törenin ardından Valilik ziyareti için okuldan ayrıldı.

 

 

Bu haber 1968 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...