“Terör belasının üstesinden birlik ve beraberlikle gelinebilir”

17 Eylül 2012 19:11

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ülkenin en büyük sorununun terör olduğunu belirterek; “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu terör mutlaka yok edilmelidir. Bunun için ise ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kayınbiraderi merhum İşadamı Yılmaz Şener’in adına oğlu Mesut Şener tarafından yaptırılan 24 derslikli ilkokulun açılışını yapmak üzere dün Isparta’ya geldi.

HEM OKULDA HEM VALİLİKTE TERÖRE DEĞİNDİ

Antalya'da tatil yapan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Pazar günü karayolu ile öğle saatlerinde Barla'ya gelerek, kardeşi Şevket Demirel'i ziyaret etti. Geceyi Barla'da geçiren Demirel, dün sabah Eşi Nazmiye Demirel'in yeğeni Mesut Şener tarafından kayınbiraderi merhum Yılmaz Şener adına yaptırılan okulun açılış törenine katıldı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hem okulun açılış töreninde hem tören sonrası Vali Memduh Oğuz’a yaptığı ziyaret sırasında terörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

DEMİREL; “ORDUMUZA VE CUMHURİYETE GÜVENELİM”

Demirel, Mesut Şener İlkokulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Ülkemiz özellikle son zamanlarda önemli bir süreçten geçmektedir. Ülkemizin en büyük sorunu terördür. Ancak, şu bilinmelidir ki, terör asla başarıya ulaşamayacaktır. Bunun için Türk Milleti müsterih olsun. Ümitsizliğe, karamsarlığa kapılmaya gerek yoktur. Bunun üstesinden mutlaka gelinecektir. Yeter ki, Türk Milleti olarak ordumuza ve Cumhuriyete güvenelim, inanalım” dedi. Demirel törende öğrencilere ‘Atatürk’ü seviyor musunuz?’ diye sordu. Evet cevabını beğenmeyen Demirel; “Bu cevap cılız oldu” diyerek aynı soruyu tekrar sordu. Bu defa öğrenciler gür bir sesle ‘Evet’ cevabını verdi.

“BU ÜLKE TERÖR BELASININ HAKKINDAN GELECEKTİR”

Okulun açılış töreni sonrası Valiliğe geçen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, burada Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Buradaki ziyarete Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, CHP eski Milletvekili İlhan Kesici ve İşadamı Şevket Demirel de katıldı. Süleyman Demirel burada yaptığı konuşmada; “Bu ülke bu terör belasının üstesinden gelecektir. Terör tamamen bitmese de sıfıra yakın duruma getirilecektir. Artık, bu ülke her gün şehit namazı kılmamalıdır.

“DEVLETLE UĞRAŞILMAZ”

20 yaşında gencecik evlatlarımız bu terör belası yüzünden şehit oluyor. Bu işe biran önce dur denilmeli ve ne yapıp edip bu terör durdurulmalı, etkisiz hale getirilmelidir. Güvenlik güçlerimize sonuna kadar güvenmeliyiz. Devletle oyun olmaz. Devlet büyüktür. Bu örgüt devletle uğraşılmayacağının, devletin güvenlik güçleri ile baş edilemeyeceğinin farkında değildir.

Her şehit haberi geldiğinde şehitlerin evlerine olduğu gibi bizim yüreğimize de ateş düşüyor. Bu acı hepimizi yakıyor. Devlet kanunlar dahilinde bu terör ile etkili mücadele yapmalı ve bu terörü yok etmelidir” dedi.

 

 

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...