İlk Metrobüs geldi

11 Aralık 2013 15:11

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın geçen ay sonunda açıkladığı ve SDÜ-Çarşı arasında çalışacak olan körüklü otobüs şehre ulaştı. Plakası çıkan, birkaç güne kadar servise girecek olan ve metrobüs tarzı işleyecek olan körüklü otobüsü Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın test etti. Tamamen otomatik olan ve son teknolojik yenilikleri içerisinde barındıran körüklü otobüsün direksiyonuna geçen Başkan Günaydın, belediye başkanlığında olduğu gibi şoförlükte de ne kadar usta olduğunu kanıtladı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, SS 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ve yönetim kurulu ile şoförlerle birlikte araçta incelemelerde bulundu.

SDÜ ile çarşı arasında özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk yaşandığını dile getiren Başkan Günaydın, metrobüs tarzı işletilecek olan körüklü otobüslerin sayısının 2’ye çıkarıldığını ve kısa süre içerisinde bu filoya bir otobüsün daha ilave edileceğini söyledi. Gelen körüklü otobüsün 4-5 otobüse bedel olduğunu aktaran Günaydın, yeni otobüsün de devreye girmesiyle sıkıntıların daha da azaltılmış olacağını belirtti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, körüklü otobüsün tüm konforunun bulunduğunu, üniversiteye giden öğrenci ve akademik kadro ile personellerin daha da rahat edeceğini ifade etti. Günaydın, “Körüklü otobüsümüz için yan yolu yapacağız” dedi.

SS 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ve yönetim kuruluna da teşekkür eden Günaydın, Şubat 2014’e kadar 22 otobüsün daha hizmete gireceğini dile getirdi. Günaydın, “Isparta’mıza 2014 model 22 otobüsümüz daha geliyor. Isparta’mızın toplu ulaşımda sıkıntısı kalmıyor. Halk otobüsleri işletmemize de duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Körüklü otobüsümüz ile gelecek olan 22 yeni otobüsümüzün halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...