“Bedelsiz verirse ‘teşekkür’ ederiz”

10 Aralık 2013 15:21

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir hastanesi yapılacak olan Sümer Halı arazisinin bedelini, 2 yılda 1 milyon 300 bin TL’den 2 milyon 900 bin TL’ye çıkardığını ileri sürdü. Özel, “Bunu seçime giderken en büyük engel diye çok iyi kullanırız. Kendisini de bu konuda rezil ederiz. Burayı bedelsiz versin kendisine teşekkür edelim” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın eski Sümer Halı arazisi üzerine yapmak istediği Şehir Hastanesi’nde yeni bir kriz ortaya çıktı. AK Parti Milletvekili Recep Özel, Hastane kompleksi içerisindeki 2900 m2’lik arazisi için kamulaştırma bedeli olarak daha önce 1 milyon 300 bin TL değer biçen Isparta Belediyesi’nin, 2 yıl aradan sonra arazisi için 2 milyon 900 bin TL istediğini belirtti. Bedelin artırımını iyi niyetli karşılamadıklarını bildiren Özel, “Hangi arazi bu kadar kısa sürede değer kazandı bilmiyorum. 1 milyon 300 bin lirayı Sağlık Bakanlığı hazırladı bekliyor, ama fiyatı belediye artırmış. Bakanlık diyor ki, enflasyon yüzde 7-8. Arsalar da bu kadar değerlenmedi. Şimdi bakanlığın kafasında soru işareti oluştu. Isparta Belediye Başkanı sağlık yatırımının önüne halen daha engel olmaya çalışıyor. Çoğu il vatandaşın yararına olan arazileri bedava verirken, buradan bedelin peşinde koşmasını iyi niyetli algılamıyorum” diye konuştu.

SEÇİMDE REZİL EDERİZ

Yapılacak olan hastane yerinin küçük bir alan olduğunu ve başka bir yolla da çözebileceklerini bildiren Özel, Belediye Başkanı Günaydın’ın araziyi bedelsiz vermesini teklif etti. Milletvekili Recep Özel, “Burayı bedelsiz olarak versin kendisine teşekkür edelim. Şu engeli bir an önce aşalım. Yoksa yatırım önünde en büyük engel diye seçime giderken çok iyi kullanırız. Kendisini de bu konuda rezil ederiz. Kendisine çağrım birbirimizi karalamadan, seviyeli bir seçim süreci geçirelim” şeklinde konuştu.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...