Gül ürünleri yatırımcılarına büyük destek

17 Eylül 2012 19:04

TKDK 7. Çağırı döneminde proje kabulüne başladı. Üreticilerin Avrupa Birliği fonlarından yararlanması için çalışmalarını sürdüren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü, yedinci çağrı dönemi için proje kabullerine başladı.

Gül, üzüm, elma gibi yöresel ürünlerin işlenmesi ve pazarlamasının hibe kapsamında desteklendiğini belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, “Mevcut bir işletmesinin modernizasyonu veya yeniden kurulmasındaki harcamaların yüzde 50’sini hibe olarak veriyoruz” dedi.

Özellikle dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini karşılayan Isparta’da gül ürünlerine verilen desteği önemsediklerine dikkat çeken Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü Çelebi, kurumunun verdiği desteği Isparta gülü için önemli bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Gül ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile kırsal turizm hibelerinden yararlanmak isteyen yatırımcıların 24 Ekim 2012 tarihine kadar Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğüne başvurması gerekiyor.

Bu haber 2038 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...