Antalya Teknokenti ile ‘Ar-Ge ve inovasyon’ değerlendirmesi

10 Aralık 2013 15:10

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), yazılımdan, biyoteknoloji, ileri tarım teknolojileri, medikal teknolojiler ve otomasyona kadar uzanan geniş bir yelpazede faaliyetlerini sürdüren teknoloji yoğun 79 firmanın bulunduğu Antalya Teknokent yönetimi ile biraraya geldi. Görüşmede, Teknokent ile BAKA’nın Ar-Ge ve inovasyona yönelik birlikte sürdürebilecekleri ortak çalışmaların neler olabileceği konusunda görüş alışverişi yapıldı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek ile Antalya Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr. Osman Karagüzel ve Genel Müdür Yardımcısı Cihangir İLERİ değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. BAKA YDO’nun Kasım 2010’dan bu yana çalışmalarını Antalya Teknokent’teki ofislerinde sürdürdüğünü hatırlatan Tuncay Engin, “Antalya Teknokenti içerisinde kalkınma ajansı olarak yer almamız, teknoloji yoğun olarak çalışan Teknokent firmalarına daha kolay ulaşabilmemize imkân sağlıyor. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi içinde olmamız, akademik dünya ile ortak çalışmalar yapmamızı kolaylaştırıyor” dedi.

Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr. Osman Karagüzel de, BAKA’nın Ar-Ge ve inovasyon alanında Antalyalı firmalara sağlamış olduğu desteklerin bölge ekonomisi için çok önemli olduğunu belirterek destekler için teşekkür etti. Prof.Dr. Karagüzel, “BAKA, bölgemizde tarım ve sanayi alanında yapılan Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına büyük önem veriyor. Ülkemizin 500 milyar dolarlık 2023 yılı ihracat hedefine ulaşabilmesi için teknolojiyi destekleyen bu tip desteklerin büyük önemi bulunuyor. Ayrıca, son zamanlarda ekonomistler tarafından sıkça söz edilen ‘Orta Gelir Tuzağı’ndan çıkmak için de Ar-Ge ve inovasyonun desteklenmeye devam etmesi gerekiyor’ diye konuştu.

TEKNOKENT TÜRKİYE’DE ÜÇÜNCÜ

Son dönem yapmış oldukları çalışmalar hakkında BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’e bilgi veren Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Cihangir İleri ise, Antalya Teknokenti’nde 312 kişinin çalıştığı 3’ü yabancı sermayeli 20’si üniversite hocalarının kurduğu 79 firmanın yer aldığını söyledi. Antalya Teknokenti’ndeki firmaların yazılımdan, biyoteknoloji, ileri tarım teknolojileri, medikal teknolojiler ve otomasyona kadar uzanan geniş bir yelpazede faaliyetlerini sürdürdüğü bilgisini veren Genel Müdür Yardımcısı İleri, “Antalya Teknokenti, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 28 Mart 2013’de İstanbul’daki 1. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde ODTÜ Teknokenti 57,39 puanla birinci, İTÜ Teknokenti 54,56 puanla ikinci, Antalya Teknokenti ise 53.03 puanla üçüncü oldu. Bu başarıda Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Antalya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin çizmiş olduğu vizyon ve her zaman sağlamış olduğu desteğin büyük payı var” diye konuştu.

Antalya Teknokent’i kazanmış olduğu bu başarıdan dolayı kutlayan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, BAKA olarak üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. Engin, BAKA olarak Antalya Teknokent’in özellikle sanayi ve tarım teknolojileri çalışmalarından istifade etmek istediklerini kaydetti.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...