Rektör İbicioğlu “Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Teknokentlerin Rolü” Konulu Panele Katıldı

10 Aralık 2013 15:06

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin de yer aldığı ADIM Üniversiteleri Birliği, Denizli Pamukkale Üniversitesinde düzenlenen “Üniversite- Sanayi İşbirliğinde Teknokentlerin Rolü” konulu panelde bir araya geldi.

Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başta olmak üzere ADIM kapsamındaki on dört üniversitenin rektörleri, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını PAÜ Rektöre Prof. Dr. Hüseyin Bağcı yaptı. 2004 yılında mezuniyet sonrası eğitim ihtiyaçlarını tamamlamak amacıyla Aydın, Denizli, Isparta, Muğla’daki üniversitelerin bir araya gelerek YÖK’e ADIM adıyla bir konsorsiyum kurmak için başvurduklarını belirten Bağcı, daha sonra bu birliği oluşturan üniversitelerin sayısının 8’e çıktığını söyledi. ADIM hakkında bilgi veren Bağcı, “Çanakkale 18 Mart, Balıkesir, Manisa Celal Bayar, Aydın Adnan Menderes, Muğla Sıtkı Koçman, Uşak, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali, Eskişehir Osmangazi, Afyon Kocatepe,  Burdur Mehmet Akif Ersoy, Uluslararası Antalya, Pamukkale ve Süleyman Demirel Üniversitesi olarak 14 üniversiteden oluşan birliğimiz 450 bin öğrencisi, 7 bin 800 öğretim üyesi ile amacımız mezuniyet sonrası eğitimi sonrası sorunları çözmek, lisans ve doktora programlarını ortak yürütmek ve idari kademede de iyileştirme yapmak” dedi.

Üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkat çeken YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da konuşmasında “Bu toplantı ülkemiz ve 21 yüzyıldaki hedeflerimiz açısından önemli. Çağımız, bilimsel işbirliği oluşturma çağı. Küresel sorunların çözülmesi, daha iyi yaşam koşullarının talep edilmesi, gıda, su, sağlık, enerji, iklim değişikleri gibi küresel sorunların çözümü,  ekonomik katma değerin artırılması ve refah düzeyinin yükseltilebilmesi için birçok mekanizmayı geliştirmemiz gerekiyor. Bu mekanizma içindeki önemli rollerden biri de üniversitelere ve sanayiye düşüyor” diye konuştu.

Panelde, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Karaca, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de birer konuşma yaptı.

İki gün süren program Rektör İbicioğlu ve konukların katıldığı Laodikeia ve Hierapolis Antik Kentlerine düzenlenen gezi ile sona erdi.

Bu haber 528 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...