“Çakmakçı hocamı Ispartalıların çok iyi değerlendireceğine inanıyorum”

7 Aralık 2013 13:05

SDÜ’nün eski Rektörleri Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, dün parti binasında bir araya geldi. Çakmakçı’ya destek vermek için Isparta’ya geldiğini ifade eden Baydar, “Ispartalıya Çakmakçı hocam gibi bir piyangonun vurmuş olduğunu düşünüyor ve Ispartalının da bu piyangoyu değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum dedi.

SDÜ’nün eski Rektörü CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, dün CHP Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’ya yerel seçimler öncesi destek vermek amacıyla Isparta’ya geldi. Saat 14.30’da parti binasında il örgütü ve Çakmakçı’yla bir araya gelen Baydar, hem siyasi hem de SDÜ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAYDAR’DAN ÇAKMAKÇI’YA TAM DESTEK

Prof. Çakmakçı’nın kendisini 2000 yılında SDÜ Spor Hekimliği  Profesör hekimliği kadrosuna atayan ve sonrasında başhekim yapan, ondan sonraki süreçte de rektör olmasında kapı kilidini açan kişi olduğunu belirten Baydar, “O yüzden kendisinin Isparta’daki belediye başkanlığı seçimlerinde bütün gücüm ve desteğimle yanında olduğumu belirtmek için buradayım” dedi.

ISPARTALI EVLADINI BAĞRINA BASACAK VE BELEDİYE BAŞKANI SEÇECEKTİR

Lütfü hocanın SDÜ’de görev yaptığı süre içerisinde herkesin kendisini özgürce ifade edebileceği ve geliştirebileceği bir üniversite yarattığını ifade eden Baydar, CHP olarak bundan sonraki hedeflerinin herkesin kendisini Ispartalı olarak hissedebileceği, herkesin mutlu yaşayacağı ve  elleri açık bir Isparta’yı beraber kurmak olduğunu bildirdi. Çakmakçı’nın bu konuda çok önemli projeler üreteceğini ve Isparta’ya belediye olarak çok ciddi katkılar sunacağına inancının tam olduğunu dile getiren Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ispartalı da mutlaka oy vermeye giderken parti ayrımı gözetmeksizin, kendi hemşerisini, üniversitenin kuruluşunda çok önemli emeği olan bu evladını bağrına basacak ve belediye başkanlığına taşıyacaktır. Ben belediye başkanlığı seçimlerinde herhangi bir sürpriz beklemiyorum. Hocamın 30 Mart’tan sonra  Isparta Belediye Başkanı olacağına bütün kalbimle inanıyorum. Bu konuda da Isparta’da ilişkide bulunduğum tüm arkadaşlarım ve çevremle her türlü çalışmayı yapmaya da hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Ispartalıya böyle bir piyangonun vurmuş olduğunu ve Ispartalının da bu piyangoyu değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum.Ben Aydın’dan inanarak, gelip buraya bunu söylüyorum. Herhalde Ispartalıların da bu konuda hocama olan desteklerinin tam olacağını ifade etmek istiyorum”

SDÜ’NÜN GÜZELLEŞTİRİLMESİ BAYDAR’LA BİRLİKTE OLDU

CHP Adayı Prof. Çakmakçı ise Baydar’a ziyareti ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Üniversitelerin  dinamik yapılar olduğuna dikkat çeken Çakmakçı, “Siz bir şeyler başlatıyorsunuz sizden sonraki rektörler de onun üzerine yeni binaları gerçekleştiriyorlar. Ben geldiğimde Batı Kampusunde dikili ağaç bile yoktu. Ben ayrıldığımda ciddi bir yapılaşma vardı ve o yapılaşma Metin Lütfü Baydar’la devam etti. Bu şekilde belirli bir aşamaya geldi. 3. boyut gelişti ki, üniversiteleri gösteren 3. boyuttur. Altyapılar biter ama orayı güzelleştirmek gerekir. O güzelleştirme SDÜ’de Lütfü Baydar zamanında gerçekten bir noktaya geldi” dedi.

ISPARTA’YI İLERİYE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ

Isparta’yı  ileriye taşımak istediklerini ifade eden Çakmakçı “Isparta gelişemezse kan kaybederiz. Ciddi şekilde altyapı da sorunlarımız çıkar. Onun için 2050’lileri planlamak, 2030’da planlar koymak zorundayız. Ayrıca 2015’de ne yapacağımızı da bilmek zorundayız” şeklinde konuştu.

SDÜ WEBOMETRİCS’DE GERİLEDİ

Öte yandan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Lütfi Baydar, SDÜ’nün şuandaki durumuyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi: “Belediyenin üniversiteye yakın bir anlayışla yönetilmesi de çok önemli. Belediyenin öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırabileceği o kadar çok şey var ki. Esas olarak üniversitenin kalite ölçütleri önemli. Biz ne yaptık? Avrupa Üniversiteler Birliği’nin kurumsal değerlendirmesinden geçtik. Diplomalarımızın Avrupa’da kabul görmesi için çalıştık. Onun ötesinde de uluslararası Webometrics Ranking gibi kuruluşlar var. Webometrics’te daha önce SDÜ, 3.500-4.000’inci durumdaydı. Ayrılırken 936’lara kadar geldik, şimdi tekrar bunun 3 binlere doğru gittiğini görüyoruz. Üniversitede Çakmakçı hocamla başlayan araştırma kültürünün geliştirilmesi gerekiyor. Üniversitede daha fazla proje üreten, daha fazla buluş yapan insanlara ihtiyaç var. Bunun  için proje yazan herkese belirli bir bonus sistemi getirmiştik. Bugünkü dönemde bunların terk edildiğini görüyoruz ve bu durumda üzüntü duyuyoruz. Üniversite yönetimleri herkesi kucaklamalıdır. Üniversitelerde tek bir anlayıştan insan olamaz. Üniversite adının içeriğine bu aykırıdır. Üniversitede cemaati de, solcusu da, ateisti de olacak. Bunları önleyemezsiniz ve önlemeye de çalışmamanız lazım. Bunlar içinde bir amaca yönelik çalışacağı bir ortam yaratılması gerekir.”

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...