İlim bilim köyü olacak

7 Aralık 2013 13:01

İşadamı Şevket Demirel, memleketi İslamköy’e 7 fakülte binası yapacağını bildirmiş ve SDÜ Senatosu ile protokol imzalanmıştı. Bu gelişmelerin ışığında köy halkının da yatırıma tam destek verdiği ve arazilerini cüzi bir ücret karşılığı verdiği öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletine Başbakan ve Cumhurbaşkanı çıkaran İslamköy Kasabası'nda ilim ve bilimin temelleri atılıyor. 2000 nüfusun altında kaldığı için köye dönüşecek olan İslamköy, Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsü ile renklenecek. İşadamı Şevket Demirel ile Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu arasında yapılan protokol kapsamında hayata geçirilecek İslamköy Kampüsü 100-120 dönümlük alan üzerinde inşa edilecek.

BAHAR AYINDA TEMELİNİN ATILMASI BEKLENİYOR

SDÜ yönetimi ve İşadamı Demirel arasında yapılan protokol sonrasında arazi çalışmalarında son aşamaya gelindi. İşadamı Demirel'in yakından takip ettiği bu süreç kapsamında aileye ait 40 dönümlük arazinin 100 ya da 120 dönüme çıkarılması hedefleniyor. Bunun için kasaba halkına arazilerini satmaları yönünde çağrıda bulundu. Ağaçlı araziler m2'si 7, ağaçsız araziler ise 5 TL'den gönüllü olarak tapusunu getiren vatandaşlardan satın alınıyor. Arazi satın alma işlemlerinin kısa sürede bitirilmesi ve bahar ayında inşaatın temelinin atılması hedefleniyor. İşadamı Şevket Demirel tarafından yapımı üstlenecek İslamköy Kampüsü'nde 7 tane fakülte binası olacak.

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...