Türk Halk Müziği Topluluğu Kurulmasını istediler

5 Aralık 2013 18:19

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi organizesinde Eğirdir Belediyesi’nin destekleriyle 2 yıldır Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarına katılanlar adına Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e ziyarette bulunan bayanlar, ileriye dönük görüşlerini belirttiler.

Aralarında Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni Arif Karakale’nin de bulunduğu Başkan Özmeral’e yapılan ziyarette bayanlar, “Belediye Başkanımız bizlere ve diğer arkadaşlarımıza her konuda desteklerini esirgemedi. Bizlerle hep birlikte oldu. Bu hususta Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizler 2 yıldır Türk Halk Müziği Korosu çalışması yapıyoruz. İstiyoruz ki, Eğirdir’imizin dışarılarda daha çok sesini duyuralım. Gittiğimiz yerlerde başka Belediyelerin adını görüyoruz. Bizler yaklaşık 25 arkadaş şimdi beraber olduğumuz hocamızın öncülüğünde koro çalışmalarını devam ettirdik. Hepimiz Belediyemize güveniyoruz ve Belediyemiz adıyla Eğirdir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu olarak çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Bu konuyu görüşmek ve verdiği güzel hizmetlere teşekkür için Belediye Başkanımızı ziyaret ettik” dediler.

Müzik Öğretmeni Arif Karakale’yi yakından tanıyan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Eğirdir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu” adıyla yapılacak çalışma ve faaliyetlerin Eğirdir’in sesini duyurmak için bir fırsat olduğunu belirterek, konunun değerlendirileceğini ifade etmesi ziyarete gelen Şefika Çelik, Kader Cesur ve Gülsen Köse’yi çok sevindirdi.

Yapılacak çalışmaların Eğirdir’e büyük bir katkı sağlayacağını belirten Başkan Özmeral, “Yaşlısı, genci bir araya gelip güzel ve dikkat çekici çalışmalar yapıyorsunuz. Asıl ben sizlere teşekkür ediyorum. Eğirdir’imizin sanatla buluşması, buluşturulması ne güzel. İnşaallah bir netice alırız” dedi.

 

 

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...