Başkan Günaydın’dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

17 Eylül 2012 18:42

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni etti.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Değerli Okul Yöneticileri, Öğretmenler, Anne Babalar ve Sevgili Öğrenciler;

Bugün yeni bir eğitim- öğretim yılına başlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ders başı yaparak,  okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve kitapları ile buluşacaklar. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin sevincine ve sayın velilerimizin heyecanına yürekten katılıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.

Sevgili öğrenciler;

Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bizim için her öğrencimiz özeldir. Her bir öğrencimiz; kişisel yetenekleri, özellikleri, ilgi alanları ve kişiliğiyle “özel bir bireydir”. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetişebilmeniz için, belediye olarak tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Bundan dolayı sizlerin oyun alanlarını ve okul bahçelerinizi yeniden düzenlemek için gayretlerimiz bugün olduğu gibi yarında devam edecektir. Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor. Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz.

Değerli öğretmenler;

Topluma hizmet veren her meslek saygındır. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Başöğretmen Atatürk, “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” demiştir.

Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, Atatürk ilke ve inkılâpları ile Türk milletinin milli ve manevi değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancımız tamdır.

Değerli veliler;

Gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerimizin olduğu kadar sizlerin de emeği büyüktür. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur.

Değerli veliler; çocuklarınız için okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanız çok önemlidir. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerinizin başarılarını arttıracaktır.

Saygıdeğer Hemşehrilerim;

Isparta Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Okullarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için imkânlarımızı üst noktada zorlayarak destekliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 2012-2013 eğitim öğretim yılında her türlü desteği almış hiçbir sorunla karşılaşmadan okullarını bitirmeleri en büyük arzumuzdur. Bu okullarımızda yetişecek çocuklarımız Atatürk’ün izinde Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, "İlköğretim Haftasının" ve 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının tüm toplumumuz için hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum”.

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...