Çocuk evlerine yangın ve güvenlik eğitimi

3 Aralık 2013 17:58

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğünde bulunan çocuklar ve görevlilere Yangın, tabi afetten korunma yöntemleri hakkında eğitim verdi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde verilen eğitim önce slayt gösteri eşliğinde toplantı salonunda teorik olarak bilgi aktarıldı. Yangın, afet ve diğer tehlikelere karşı hem çocuklar hem görevlilere bilgi aktarıldı. Yangın’da yapılacak olan ilk müdahalenin ne kadar önemli olduğunun altı kalın çizgilerle çizilerek anlatıldı.

Öğrencilere daha sonra itfaiyenin önünde mutfak tüpü ve olası bir yangın üzerine tatbikat yapıldı. Yangın tüpünün söndürülme medotları ve yangına müdahele anlatıldı. Özellikle evlerde bulunacak olan küçük yangın söndürme cihazlarının ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Öğrencilere daha sonra yangın araçları tanıtıldı. Öğrenciler araçlara binerek araçları daha yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Öğrenciler için en heyacanlı olay ise merdivenli yangın aracının üzerine çıkarak yukarıdan etrafı izlemek oldu.

Bu haber 630 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...