Rektör İbicioğlu “Ar-Ge, Proje” Ödülünü Başbakan Erdoğan’dan Aldı

3 Aralık 2013 17:57

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu Türkiye İnovasyon Haftası Toplantısı’na katıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı ve etkinlikler kapsamında proje, bilim, üretim, ihracat, tasarım, kalkınma gibi başlıklar altında verilen ödüllerden biri olan “En Çok Ar-Ge Proje Katkı Ödülü”nü Süleyman Demirel Üniversitesi kazandı. Tekstil Mühendisliği Bölümünden 7, Kimya Mühendisliği Bölümünden 1 ve Makine Mühendisliği Bölümünden 1 olmak üzere toplamda 9 projeyle 168 üniversite arasında birinci olan SDÜ'nün ödülünü, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Rektör İbicioğlu, toplantı sonrasında iş dünyasından pek çok isimle bir araya gelerek temaslarda bulundu.

Yurt içi ve yurt dışından sanayi, ticaret ve teknoloji alanında uzmanlaşmış isimlerin ağırlandığı organizasyonda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni fikirler geliştirmeyi, bunları ekonomik ve toplumsal faydalara dönüştürmeyi ifade eden inavosyonun artık tüm devletler ve kurumlar için stratejik öneme sahip olduğunu ifade ederken "Bir fikrim var" diyenlerin, en az üretenler, ihraç edenler, yatırımcı ve girişimciler kadar büyük değer ifade etmeye başladığını söyledi.

Üretimin ve araştırmanın önemine vurgu yaparak “Taklit eden, takip eden, asla öne geçemez” diyen Erdoğan, teknoparkları yaygınlaştırarak, üniversite-sanayi işbirliğini destekleyerek, Ar-Ge çalışmalarını, bilimsel faaliyetleri, genç girişimcileri teşvik ederek, bu çerçevede önemli mesafe kat edildiğini söyledi.

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...