‘’Su Ürünleri Fakültesi Isparta’ya taşındı da ne oldu?’’

2 Aralık 2013 18:02

Eğirdir Belediye Başkanı Özmeral, ezeli rakibi Ömer Şengöl'ün '20 bin nüfusu 15 bine düşürdü' eleştirisini insafsızlık olarak değerlendirdi. Özmeral ayrıca Su Ürünleri Fakültesi’nin ilçeden gitmesine de ilginç bir yanıtla cevap verdi.

Eğirdir'de yaklaşan seçimler öncesinde siyaset iyice kızıştı. Ezeli rakipler AK Partili Osman Nuri Özmeral ile Demokrat Partili Ömer Şengöl arasındaki siyasi mücadele su yüzüne çıktı.

Yeniden aday olmak için partisinden vize isteyen Eğirdir'in AK Partili Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, nüfus eleştirisi yapan DP İlçe Başkanı, eski Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e cevap verdi.

‘’O ZAMAN GÜNAYDIN DA SUÇLU!’’

Özmeral, Şengöl’ün açıklamalarına ‘’20 bin nüfus 15 bine düştü' diyor. Eğirdir'in nüfusu 15 bin değil. Tabelada 16 bin 900 yazıyor. Rakamları bile saptırıyor. Eğirdir Belediye Başkanı olduğumuzda TÜİK verilerine göre nüfusumuz 18 bin 500'dü. Nüfusu düşüren ben miyim? Türkiye'de yeni bir sisteme geçildi. Adrese kayıtlı sistem uygulanıyor. Isparta'nın nüfusu 223 binden 198 bine düştü. Isparta Belediye Başkanı mı suçlu? Yalvaç ve Şarkikaraağaç'ta da nüfus düştü. Oraların nüfusunun düşmesinin sorumlusu belediye başkanları mı. Bu eleştiri bir insafsızlık’’ şeklinde cevap verdi.

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ ISPARTA’YA TAŞINDI DA NE OLDU?

Öte yandan Eğirdir Belediye Başkanı Özmeral, rakiplerinin Su Ürünleri Fakültesi'nin Isparta'ya taşınmasına yönelik eleştirilerine de cevap verdi. Özmeral, ‘’Su Ürünleri Fakültesi Isparta'ya taşındı da ne oldu? Bu yıl sadece 1 öğrenci kayıt yaptırdı. Su Ürünleri Fakültesi gitti, 2 tane 4 yıllık okul açıldı. 900 olan öğrenci sayımız 1800'e çıktı. 4 yılda 5 bin öğrenciye ulaşmayı bekliyoruz’’ diye konuştu.

 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...