“Benim fikrim var’ dediğinizde sonunda inanın bir çuval para var”

30 Kasım 2013 10:29

İlimiz iş dünyasının önde gelen isimleri SDÜ’lü öğrencilere gelecek iş yaşantılarında başarılı olabilmeleri adına altın değerinde öğütler verdi. ITSO Başkanı Başdeğirmen’in özellikle şu sözü her şeyi özetledi: “Sizin şuanda belki de birçoğunuzun istemeyerek geldiği okulu okumak için çok insan mücadele ediyor. Kaybettiklerimizi kazanmak için değil, devamlı kazanmak için yaşamak zorundayız.”

ITSO Başkanı Başdeğirmen, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Büyükçulcu ve İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Çağlar, SDÜ MYO öğrencileriyle ‘Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri’  kapsamında hayat tecrübelerini paylaştı. SDÜ Meslek Yüksekokulu “Girişimcilik Haftası” etkinlikleri kapsamında “Global Girişimcilik” konulu bir seminer düzenledi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar konuşmacı olarak katıldı. Girişimciliğin ülkemize sağladığı yararların ve katma değerlerin ele alındığı seminerde, girişimcilik hakkında bilgiler verildi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Seminerin açış konuşmasını Öğrenci Temsilcisi Volkan Şan, öğrencilerin hedefleri ve yapması gerekenlerden bahsetti. AB’ye girişi sürecinde dünyayla rekabet edebilmenin gelişmiş bir ekonomi ile mümkün olduğunu anlatan Şan, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Öte yandan MYO Müdürü Doç. Dr Yüksel Metin ise meslek yüksek okulunun vizyonu ve misyonundan bahsetti.

FIRSATLAR İYİ TAKİP EDİLMELİ

Öte yandan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan da, gençlere girişimcilik konusunda cesur ve yürekli olmalarını tavsiye etti. Girişimci gençlerin harekete geçmesi halinde birçok destekten yararlanabileceğini belirten Kayacan, “Bir sürü kaynaklar ve destekler var.  Eğer sizler ‘Benim fikrim var’ dediğinizde inanın bir çuval para var. Bu fırsatları takip edip iyi değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.

BİLDİKLERİNİ ANLAT, AMA KİMSEYE AKIL VERME

Diğer taraftan İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, konuşmasına Kızıldereli atasözü ile başladı. Büyükçulcu, “Bildiklerini anlat ama asla akıl verme.’ Size akıl vermek, ders vermek amacıyla değil belirli tecrübe ve başımızdan geçen olayları paylaşıp sizlerinde ileriki iş hayatınızda yol gösterici olması sağlamak adına buradayız. Girişimcilik eğitimi almak isteyen arkadaşlara destek olmaya hazırız. Yeter ki siz isteyin ulaşamayacağınız hiçbir şey yok” dedi.

KADINLAR İŞ YAŞAMINDA DAHA BAŞARILI

İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar ise kadın girişimciliğini güçlendirmek adına çalışmalar yaptıklarını belirtti. Çağlar, “Kadın girişimcilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Çünkü kadın girişimci sayısının artması ülkenin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesini sağlar. Kadınların aktif ve başarıya ulaşmada daha hızlı olduklarını göz önünde bulundurursak iş hayatına atılmaları hem kendileri için hem de ülkemiz için çok faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

HERŞEYİN BAŞI İSTEMEK VE AKILLI DAVRANMAK

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, gençlere önemli öğütler verdi. Bir başarı hikayesiyle konuşmasını sürdüren Başdeğirmen, şunları söyledi; “Sevgili arkadaşlar sizlerle beni çok etkileyen bir başarı hikayesini paylaşmak istiyorum. İçinizde Nıck D’Aloisio ismini duyan var mı? Gazete ve televizyonlarda haberlere konu oldu. Nick daha 17 yaşında olan bir İngiliz lise öğrencisi. Bizim lise öğrencilerinden ‘küçük’ bir farkı bulunuyor. Nick’in en az 30 milyon Doları var. En az diyorum çünkü resmi rakamlar henüz bilinmiyor. Peki, ne yapmış bu 17 yaşındaki Nick? Yaptığı şu: Uzun bir haberi özetleyerek, akıllı telefonda kolayca okunabilir hale getiren “SUMMLY” isimli bir uygulama geliştirmek. Bu programı 30 Milyon Dolara Yahoo firmasına sattı. Fakat işin başka ilginç tarafı da şu: Nick bu programı geliştirmeye daha 15 yaşındayken başlamış. Buradan da görüldüğü üzere girişimciliğin de, para kazanmanın da günümüz koşullarında belli bir yaş aralığı bulunmamakta.

STANDARDI AŞIN

Her türlü fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kaybettiklerimizi kazanmak için değil, devamlı kazanmak için yaşamak zorundayız. Bugünler çok önemli. Sizin şuanda belki de birçoğunuzun istemeyerek geldiği okulu okumak için çok insan mücadele ediyor ama sizin kadar şanslı olmayanlar var. Ailenizin, öğretmenlerinizin ve özellikle gençliğiniz değerlerini bilerek, ülkemize yararlı işler yapmaya gayret gösterin.”

Konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Büyükçulcu ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Çağlar’a seminer sonunda SDÜ MYO Müdürü Doç. Metin, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Kayacan plaket vererek teşekkür ettiler. 

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...