Rektör İbicioğlu’ndan otel açıklaması

30 Kasım 2013 10:27

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Aydın-Kuşadası’nda hayırsever merhume Zehra Ulusoy tarafından SDÜ’ye bağışlanan otelin satışı ile ilgili haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Otelin Isparta’ya uzak olması, verimli kullanılamaması ve işletme maliyetinin yüksekliği nedeniyle satış kararı alındığını belirten Rektör İbicioğlu, “Hayırsever merhume Zehra Ulusoy’un ismi üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemiz bünyesindeki Kanser Merkezi birimine verilmiştir ve ismi yaşatılmaktadır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun açıklaması şöyle: “Son günlerde ilimizde yayınlanan bazı medya organlarında, Aydın- Kuşadası’nda hayırsever merhume Zehra Ulusoy tarafından üniversitemize bağışlanan otelin satışı ile ilgili haberler yer almıştır.

Söz konusu tesisin satış kararı; Isparta’ya uzak olması, verimli kullanılamaması ve işletme maliyetinin yüksekliği nedeniyledir. Tesisinin mevcut haliyle üniversitemize hiçbir katkısı bulunmadığı üniversite yönetimimiz tarafından değerlendirilmiş ve bu karar alınmıştır.  Satıştan elde edilecek gelir üniversitemizin ihtiyaçları açısından  en uygun alanda kullanılacaktır. Başka bir ilde atıl durumdaki bir tesisin üniversitemize hiçbir katkısı bulunmamaktadır.

Hayırsever merhume Zehra Ulusoy’un ismi üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemiz bünyesindeki Kanser Merkezi birimine verilmiştir ve ismi yaşatılmaktadır. Konuyu kendi açılarından saptırmaya ve farklı yerlere çekmeye çalışanların niyetlerini kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur”.

 

Bu haber 850 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...