Altyapı çalışmalarının neticesi ortaya çıkıyor

30 Kasım 2013 10:24

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla 2009 yılında başlatılan ve günümüze kadar gelen yağmur suyu altyapı çalışmaları ve ızgara dağıtımları sayesinde, en şiddetli yağışlarda dahi, kentte su basması olayları son buldu. 2009 yılında en küçük yağışta dahi 500 civarında evi su basan Isparta’da artık bu sorun ortadan kalktı. Salı günü yağan ve metrekareye35 litreyağışın düştüğü Isparta yapılan altyapı yatırımları sayesinde zarar görmedi.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Hüseyin Çelikbilek, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve vatandaşlara da bazı tavsiyelerde bulundu. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Hüseyin Çelikbilek yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“2009 yılından bu yana yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu ile ilgili birçok proje üretildi. Belediye Başkanımızın talimatlarıyla bu projeleri değerlendirdik. Bugüne kadar165 kmaltyapı hizmeti yaptık. Bu sayede en aşırı yağışlarda dahi en az hasarla atlatıyoruz. Gayemiz bunu sıfıra düşürmek.

Bu çalışmalarda500 mmçapına kadar korge borular kullanıyoruz. Bunun üzerinde betonarme, çelik donanımlı borular kullanıyoruz. Bunları genelde ana taşıyıcılarda kullanıyoruz. Bu taşıyıcılar sayesinde de şehrimizin değişik bölgelerinden yine şehrimizin değişik yerlerindeki derelere ana deşarj hatları yaptık. Bu sayede yağmur sularını daha fazla bir şekilde deşarj edebiliyoruz” dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Çelikbilek, “Vatandaşlarımız yağmur sularını kanalizasyonlardan ayırsınlar. Bazı evlerde yağmur suları, kanalizasyonlara bağlı olduğu için sık sık su baskınları oluyor. Normal havalarda böyle bir su baskını yaşanmıyor, çünkü kanalizasyon hattı, kanalizasyon görevini yapıyor. İçerisine yağmur suyu karıştığı ve seviyesini aştığı zaman bu pozisyonda bir de evlerin çek valfleri yoksa su baskınları sıklaşıyor. Vatandaşlardan isteğimiz çek valflerini kontrol etsinler, yağmur sularını da kanalizasyondan ayırıp yollara bıraksınlar, varsa da yağmur suyu hatlarına bağlasınlar” şeklinde konuştu.  

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...