Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Eğirdir’e geldi

30 Kasım 2013 10:18

Türkiye’nin tanınmış yazarlarından tarih, edebiyat, din ve psikoloji üzerine 45’in üzerinde seri bulunan Sevgi ve Aile üzerine çok sayıda konferans veren Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Belediyenin katkılarıyla ilçede vatandaşlara konferans vermek üzere Eğirdir’e geldi.

Eğirdir’e ilk ziyaretini Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e yapan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Eğirdir’e konferans için ilk defa geldiğini söyledi. Daha önce Eğirdir’den geçtiğini belirten Vakkasoğlu, “Eğirdir çok değişmiş ve çok güzelleşmiş. Burada Başkanımızın emeklerinin olduğunu öğrendim. Başkanımıza emeklerinden gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Eğirdir ve gölü tabiat harikası bir varlık. Gölümüzün kıymeti iyi bilinmelidir” dedi.

Eğitimci Yazar Vakkasoğlu, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in eğitimci bir kimlikle yaptığı Belediye Başkanlığı vazifesinin başarılı olduğuna inandığını söyledi. Vehbi Vakkasoğlu, “Eğitimciden her şey olur. Eğitimci her konuda başarılı olur” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na ziyaretlerinden ve Eğirdir’e teşriflerinden dolayı teşekkür etti. Eğirdir Belediyesi Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonu’nda Aile İçi İletişim konusunda konuşma yapan Vehbi Vakkasoğlu, bir gece konakladığı Eğirdir’de ilçeyi yakından tanıma fırsatı da buldu.

Başkan Osman Nuri Özmeral, eğitimci yazar Vakkasoğlu’na Eğirdir’i yakından tanıttı. Medrese, Camiî, Hamam, Horasan Erleri Türbeleri gezen Vehbi Vakkasoğlu, tarih kokan Eğirdir’e hayran kaldığını belirtti.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e samimi ilgisinden dolayı teşekkür eden Vakkasoğlu, “Eğirdir’de 3 ayda bir kitap yazılır. Çok muhteşem bir manzarası var. Tarihi varlıkları dimdik ayakta. Selçuklu Eserleri şahane. Eğirdir’i çok beğendim ve buraya gelmekten dolayı çok mutluyum” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral,  Vehbi Vakkasoğlu’na Eğirdir’in simgesi kristal elma hediye etti.

VEHBİ VAKKASOOĞLU KİMDİR?

Kahramanmaraş’da doğan yazar, öğretmenlik mesleğine Milli  Eğitim’in  değişik  kademelerinde  35 yıl  emek verdi.  Türk çocuklarının eğitimine katkıda bulunması için Berlin’e tayin edildi.6 yıl Almanya’da  çalıştı. İlk kitabı olan “Mehmet Akif” 1968 yılında yayınlamdı. O günden bugüne 45 esere imza attı. Bunlar  tarih, edebiyat, din ve psikoloji konularındadır.  Eğitimciliği ve eserleriyle yepyeni bir gençlik yetişmesinde hizmeti büyük oldu. İlk gençlik yıllarından itibaren, toplumu eğitici binlerce konferans ve seminerler gerçekleştirdi. Hayatın mânâsı, muhtevası ve özü sevgidir gerçeğini yaşayarak yaydı ve kitaplarıyla gönüllere yerleştirdi. “Sevgi Merkezli Eğitim” projesiyle hem eğitimcilere, hem anne-babalara hem de gençlere etkili rehberlik yaptı. Sadece “Bir Destandır Çanakkale” başlığıyla yurtiçi ve yurtdışında verdiği konferanslar 1500’ü buldu. "Ailede Sevgi İletişimi"  konusunu da binlerce defa değişik açılardan topluma yansıttı.  Yeni bir Çanakkale ruhuyla dirilmenin ve sevginin özünü yakalayarak kendine gelmenin önemli temsilcilerinden biri oldu. Bu çerçevede sevenlerinden oluşan “Sevgi Ailesi” bütün dünyada hızla gelişmekte ve sevgi bayrağını her gün biraz daha yükseltmektedir. Mutluluğu, gönüllerden  gönüllere  sevgi  iletişimi kurmaktır. Ona  göre, eğitim hizmetlerinden emekli olmak imkânsızdır  zira “Hocanın rahmetlisi olur, emeklisi olamaz”  Bu sebeple, bütün  yeryüzünü bir okul haline getirmeye, seminer  ve konferanslar halkasını genişletmeye çalışıyor.  ”Gidemediğin yer ne kadar senin değilse, giremediğin gönül de o kadar senin değildir”,der... Gençleri çok sever. Gençlerle gönül saflarını sık tutmanın, geleceğimizin garantisi olduğuna inanır.

 

 

 

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...