Rektör İbicioğlu FEF Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı

30 Kasım 2013 10:18

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi(FEF) 2013- 2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan FEF Dekanı Prof. Dr. Ali Kökce, fakültenin akademik, fiziki yapılanması ve proje başarıları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, fen edebiyat fakültelerinin toplumsal ve teknolojik alanlardaki önemine değinerek sosyal organizasyonların kurulmasında bu fakültelerin önemli roller üstlendiğini; üniversitelerin, Türkiye’nin ve insanlığın gelişmesinin bu fakültelerin etkin bir şekilde çalışmasına bağlı olduğunu söyledi.

Temel bilimleri zayıf olan ülkelerin bir zaman sonra kısır döngüye düşeceğini vurgulayan İbicioğlu, şunları kaydetti: “Uygulamalı bilimlerin güç kazanabilmesi açısından temel bilimlerde yapılan çalışmalar büyük rol oynar. Belki uzun vadeli sonuçlar ortaya çıkarabilir ancak bir dönüşümün  gerçekleştirilebilmesinin ve uygulamalı bilimlerin nefes almasının dayanağı temel bilimlerdir. Bunu yanı sıra hem bir merakın giderilmesi hem de dünyayla ilgili algılarımızın güçlenmesi, hayal dünyamızın ve bakış açılarımızın gelişmesi, dünya barışının sağlanması noktasında temel bilimler bizim vazgeçilmez alanlarımızdır. Gelecekte marka olabilmemiz için temel bilimlere ihtiyacımız var ve size bu konuda büyük görevler düşüyor. Temel bilimlerde birtakım yaklaşımlar ortaya koyamıyorsak vizyon kısırlığı içerisine gireriz.”

“Üniversiteler doğası itibariyle üniversal olmak zorunda” diyen İbicioğlu, üniversitelerin kaliteli eğitim-öğretim vermek, Ar-Ge ve topluma akademik liderlik yapmak görevlerini üstlendiğini söyledi ve SDÜ’de yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

 

 

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...