“Birileriyle kavgana cevap vermek için gençliği ve çocukları kullanıyorsun”

29 Kasım 2013 16:02

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu, Isparta’ya gerçekleştirdiği ziyarette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Topçu, “Kendi içlerindeki kavgada bir günah keçisi bulundu o da dershaneler. Sen önce eğitimin kalitesini artır, insanlar o zaman ihtiyaç duymazlarsa dershaneye göndermezler” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu, önceki gün Burdur’a gerçekleştirdiği ziyaret sonrası akşam geç saatlerde Isparta’ya da uğradı. İlimizde faaliyet gösteren dershanecilerle bir araya gelen Topçu, ardından parti binasına çıkarak basın mensuplarıyla buluştu.

ARTIK DEĞİŞEN SİSTEME VE SINAVLARA

ADAPTE OLMAKTAN HERKES BİTAP DÜŞTÜ

11 yıllık AKP iktidarı döneminde en fazla oynanan kurumlardan bir tanesinin Milli Eğitim olduğuna değinen Topçu, “11 yıllık süre içerisinde Milli Eğitim’de 5. Bakan göreve gelmiştir. En fazla da sistem Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde gerçekleştirilmiştir. Her gelen bakan yeni bir sistem koymuş, o sistemleri de tekrar değiştirmiştir. AKP’nin ilk iktidara geldiği yılda 7 yaşında olan bir çocuk bugün 18 yaşındadır. Artık gençlik ve ailesi bunalıma girmiştir. Çünkü her sene sınavlar, kurallar ve sistem değişiyor. Bu çocuk ve aile ne yapsın? Artık değişen sisteme ve sınavlara adapte olmaktan herkes bitap düştü” dedi.

TELEF OLAN YALNIZCA GENÇLİK!

Öte yandan eğitim sisteminin çöktüğünü ileri süren Topçu, “Dershaneler bunu tamamlamak istiyor. Bakanlığın hazırladığı dershaneler raporunda, eğitimin kalite düşüklüğünü dershaneler tamamlıyor diyor. Dünya Bankası’nın hazırladığı raporda aynı şeylerden bahsediliyor. Burada dershanelerin kurtarıcı bir rol oynadığına yönelik açıklamalar var. Telef olan gençlik. Çocuklar bizim geleceğimiz ve en büyük varlığımız. Bizler zengin insanlar değiliz. Kendi boğazımızdan kısıyor ve onun eğitimi için harcıyoruz. Ama bunları yaparken sistem değişiyor, o çocuğun psikolojisine cevap bulamıyoruz. Çocuklar sürekli bunalımda. Sınavı kazanamayacağım diye intihar edenler oluyor. Birçok çocuk da psikiyatristlere gitmeye başladı. Umudu sadece üniversiteyi kazanmakta görüyorlar. Çünkü bizim gemicik alacak paramız yok” diye konuştu.

GENÇLİĞİ VE ÇOCUKLARI KULLANIYORLAR

Diğer taraftan AKP iktidarın konuştukça battığını ifade eden Topçu, “Eğitim sisteminde olduğu gibi çöktüler. Kendi içlerindeki kavgada bir günah keçisi bulundu o da dershaneler. Sen önce eğitimin kalitesini artır, insanlar o zaman ihtiyaç duymazlarsa dershaneye göndermezler. Birileriyle kavgana cevap vermek için gençliği ve çocukları kullanıyorsun” şeklinde konuştu.

AKP VE BDP BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR

VERDİĞİMİZ ÖNERGEYİ İKİSİ KABUL ETMEDİ

Bu arada dershane işletmecileriyle gerçekleştirdiği buluşmanın detaylarını da aktaran Topçu, “MHP bayramdan önce dershanelerle ilgili bir araştırma önergesi vermişti. Çok fazla sıkıntı vardı ve kapanacağı gündeme getiriliyordu. Bu konuda da en çok veliler mağdur oldu. Isparta’daki dershane temsilcileri de bu konudaki şikâyetlerini dile getirdiler. Biz de en azından mecliste bir araştırma grubu kurulsun istiyoruz. Önerge vermiştik ama AKP ve BDP reddetti. Bu iki parti aslında beraber hareket ediyorlar.

‘BİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİNİZİ BİLİYORUZ’ DEDİLER

Başarısızlık varsa eğitimde uygulanan yanlış politikaları bildiğimiz, özel okulların yüzde 40 kontenjanının boş olduğunu, dershanelerin özel okullara nasıl dönüşebileceğini görüştük. Ayrıca özel okula gidecek her çocuk için 2500TL verileceği söyleniyor. Para o kadar çoksa okullar yakıt ve su paralarını ödeyemiyorlar. Biz de dershanecilere sorunlarını bildiğimizi anlattık. Bunun üzerine onlarda bir konuşma yapmak istiyorduk ama siz sorunlara hâkimsiniz, onun için konuşmamıza gerek yok dediler. Bizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz dediler” yorumunda bulundu. Topçu bir süre dinlendikten sonra ilimizden ayrıldı.

 

Bu haber 829 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...