“Vatandaşı Belediye de soydu!”

29 Kasım 2013 15:57

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ücretli otopark konusunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi. Günaydın’ı “Soygunculukla” suçlayan Şenol, “Bu paraların bir kısmının da belediyeye gittiğini herkes bilsin. Otopark aracılığıyla vatandaş soyuluyor. Belediye de pay aldığına göre belediyede vatandaşı soyuyor!” dedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP ile MHP arasındaki sıcak yakınlaşmayı  okuyucularımızla paylaşmıştık. Ancak CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ücretli otopark konusunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı halkı soymakla suçladı ve aradaki sıcaklığı bir anda buza çevirdi.

DEVLETİN YOLUNU KİM KİME PAZARLAYABİLİR?

Ücretli otopark uygulamasının Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın bundan önceki seçildiği dönemde de olduğunu ifade eden Şenol, “Otoparklardaki son gelişme polise tepkilere kadar gitti. Isparta’da yolların ücretli otopark olarak kullanılması Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk döneminde de vardı. Ama o dönemde kaynak Ispartaspor’a aktarılıyordu. Devletin yolunu kim kime satıyor ve pazarlıyor? Kim kime ihaleye verip, otoparkçılara buyurun buradan kiralayın diyor? Belediyeye buradan kaynak aktarıyorlar, vatandaşın cebinden para alıyorlar, o paranın bir kısmı şirkette kalıyor, bir kısmı belediyeye gidiyor” dedi.

“VATANDAŞ ÇİFT TARAFLI SOYULUYOR!”

Vatandaşın bu uygulama ile çift taraflı soyulduğunu iddia eden Şenol, şunları söyledi; “Vatandaşın soyulması çift taraflı olarak yapılmakta. Günaydın’dan sonra ücretli otopark Balaman döneminde de devam etti. Daha sonra Yusuf Ziya Günaydın, bu uygulamayı kaldıracağını beyan ederek seçim vaadinde bulundu. Seçildikten sonra uygulamayı kaldırdı ama sonra tekrar koydu. Demek ki halka verilen sözler tutulmamış oldu.

“BELEDİYENİN YAPTIĞI AHLAK DIŞI!”

Geçici tekliflerle hem otopark şirketlerine verip, hem seçim yaklaşırken bundan vazgeçmeye çalışmak da ahlaklı değil. Sen geldiğin zaman kaldırdığında tekrar uygulamayacaksın. Neden tekrar uyguladın?

“BELEDİYE HALK NAZARINDA KÜÇÜK DÜŞTÜ!”

Ondan sonra avukatların eksikliğinden kaynaklanan son durum belediyeyi halkın nezdinde ve kamuoyunda küçük düşürdü. Çünkü otoparkçılar hukuki mücadele başlattı. Burada vatandaş da mağdur edildi. Ayrıca bu süre içerisinde otopark ücretleri alınmaya devam edildi. Bu paraların bir kısmının da belediyeye gittiğini herkes bilsin. Belediyede bundan kâr elde ediyor. Belediye neden vatandaşın soyulmasına karşıyız diye açıklama yapmıyor? Vatandaşı soyanlardan neden para alıyorsun? Otopark aracılığıyla vatandaş soyuluyor. Otopark şirketlerinden belediye pay aldığına göre belediyede soyuyor.” 

Bu haber 571 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...