Okullarda ders zili çalıyor

17 Eylül 2012 14:52

2012 – 2013 Eğitim - Öğretim yılı bugün başlıyor. Bir hafta önce okula başlayan birinci sınıflarla birlikte Isparta’da 420 okulda yaklaşık 73 bin öğrenci 5 bin 100 öğretmenle eğitim – öğretim görecek.  

 İlk ve orta dereceli okullarda 8 ay sürecek eğitim – öğretim yılı bugün başlıyor ve yaklaşık üç aylık bir yaz tatilinin ardından ilk ders zili bugün çalıyor. Isparta’da 2012 – 2013 Eğitim – Öğretim yılı açılış programı Yılmaz Şener İlkokulunda yapılacak.

 17 – 24 Eylül 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan ‘İlköğretim Haftası’ çerçevesinde yarın ilk olarak saat 08.30 – 08. 45 arasında; Hediye Un Fabrikası  İlkokulu  temsilci grubu; Vali Memduh Oğuz’u   Bağlar İlkokulu temsilci grubu; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz’ı, Halıkent İlkokulu temsilci grubu;  Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ı ve Ülkü  İlkokulu temsilci grubu; Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabri Caner’i makamlarında ziyaret edecek.

Tören saat 09.00’dan itibaren Cumhuriyet Meydanında devam edecek. Buradaki törende ise İlköğretim Haftası çelengi Atatürk Anıtına sunulacak ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylenecek. Buradaki törene Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, merkez ilçedeki ilkokul ve Ortaokul  müdürleri, öğretmenler, ilkokulların bayrak ve flamaları, belirlenen öğrenci grupları ve halk katılacak.

Saat 10.45’de Yılmaz Şener İlkokulunda başlayacak olan törende ise; saygı duruşu ve  İstiklal Marşının ardından Yılmaz Şener İlkokulu Öğrencileri tarafından Öğrenci Andının söylenecek, Yılmaz Şener İlkokulundan bir öğrenci tarafından Şiir  okunacak ve protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Tören, Öğretmenler Halk Oyunları ekibi tarafından Halk Oyunları Gösterisi ve Yılmaz Şener İlkokulunun açılışının yapılması ile sona erecek.  Buradaki törene 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılacak.

 

Bu haber 741 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...