‘’Acilen Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi kurulmalı’’

26 Kasım 2013 15:54

Kadın-Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Ayfer Eseryel, Isparta’da kadına ve çocuğa yönelik cinsel saldırı ve istismarın oldukça yüksek oranlarda olduğunu ve toplumda infial yaratacak boyutlara ulaştığını belirtti. Eseryel, ‘’Ağır Ceza da yıllık her 5 davadan 1’i çocuğa yönelik cinsel istismar suçuyla görülmektedir’’ dedi.

Kadın-Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Ayfer Eseryel, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Avukat Evinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Isparta yerelindeki rakamları açıklayan Eseryel, acilen Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin kurulması gerektiğini belirtti.

2013 YILINDA 471 BOŞANMA KESİNLEŞTİ

1362 DAVADA HALEN DERDEST

Isparta’da da çocuklara yönelik cinsel istismar davalarının yüksek oranda olduğunu ve Ağır Ceza da yıllık her 5 davadan 1’inin çocuğa yönelik cinsel istismar suçu olduğu ifade eden Eseryel, ‘’Kadına ve çocuğa karşı işlenen taciz ve cinsel saldırı suçlarında da her 4 davadan 1’i bu suçla görülmektedir. Düşünüldüğünde kadına ve çocuğa karşı şiddettin ne oranda olduğu gözler önüne serilmektedir. Isparta’da da Aile Mahkemelerinde 2013 yılının 11. ayında kadar 1131 kadına 6284 Sayılı Kadının ve Ailenin Korunması Kanunu çerçevesinde şiddet görmesi nedeni ile tedbir kararı verilmiştir. Bunun yanında, yine 2013 yılında 471 Boşanma davası kesinleşmiş olup, 1362 boşanma davası da halen derdesttir.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezilerinin Isparta’da da ivedilikle kurulması buna ilişkin yönetmeliklerin derhal çıkarılması eğitim almış avukatlar görevlendirilerek uygulamaya geçilmesi gerekmektedir’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 855 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...