Yıldız güven tazeledi

25 Kasım 2013 15:14

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanlığının 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, cumartesi günü Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Hayati Yıldız, tek liste ile aday olduğu seçimlerde güven tazeleyerek, yeniden Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanlığı’na seçildi. Genel Kurula, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Isparta Şubesi Başkanları ile çok sayıda delege katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Türk Sağlık-Sen’in kazanımları ile her zaman dik duruş sergileyen bir sendika olduğunu belirterek, her zaman şeffaf olmaya çalıştıklarını, çalışanların sorunları ile ilgilenmeye, çözüm yolları bulmaya ve yol göstermeye devam edeceklerini ifade etti. Yıldız; “Daha fazla çalışacağız çalınan, gasp edilen yetkimizi tekrar alacağız , almalıyız,çalışanların hakkını, hukukunu  ancak Türkiye Kamu Sen ve ona bağlı sendikalar arayabilir” dedi.

Yıldız konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sendikamız ilkemiz önce ülkemiz diyerek yola çıkan, memurun hakkını ve hukukunu arama, koruma ve kollama görevini üstlenen Türk Sağlık Sen  21 yıl önce kutsal bir mücadele olarak benimsemiş, bu mücadeleyi doğru, dürüst , samimi ve ilkeli  olarak sendikacılık yapmıştır.

Sendikamız ve mensupları, bu zorlu mücadelede her türlü baskıya, tehdide, sürgüne göğüs germiş,  lekelenmeden  tertemiz bu günlere ulaşmıştır.

Sendikamız mücadelesinde milletimizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutmuş, sesimizi duyurma adına sokağa inmiş ve bu değerlerine sahip çıkmıştır.

Hak ve hukuk arama mücadelesi 2001 yılında yasal zemine oturmasının ardından sendikamız hizmet kolunda yetkili sendika olarak toplu görüşmelerde, toplu sözleşme masasında,  Üniversitelerde Kurum İdari Kurul Toplantılarında çalışanlarımızı temsil etmiş ve önemli kazanımlar elde etmiştir. Diğer  sendikaların çalışanların huzuruna çıktığında söyleyecek iki kelimeleri bulunmazken , sendikamız, kazanımları ile her zaman dik duruşunu sergilemiştir.

İktidarın gücünü arkasına alan malum konfederasyon ve besleme sendika, kişiliği gelişmemiş yöneticilerin baskısıyla sendikamızdan yetkiyi çalmıştır. Malum sendika çalışanlarımıza büyük vaatlerde bulunmuş, Yani yalan söylemiş, kandırmış ve aldatmıştır. Oturdukları toplu sözleşme masasında iki günde memurlarımızı diyet borcu olarak hükümete peşkeş çekmiştir.

Yangından mal kaçırırcasına , dünyanın en hızlı toplu sözleşmesini yapmışlardır. Çalışanların sıkıntıları bir başka bahara kalmıştır. Yüzlerce çalışanların sorunu varken Ne gelir vergileri dikkate alınmış nede emeklilik hakları göz önünde bulundurulmuştur.

Sendikamız, üyesinin imzasını namus ve şeref olarak kabul etmiştir. Sendika her zaman hükümetlere muhalefet eden bir kurumdur. Elbette, uzlaşma ve diyoloğada büyük önem vermekteyiz, Ancak bu milli gelirden de payımıza düşeni almak istiyoruz. Almak içinde mücadelemize devam  edeceğiz.Türk Sağlık Sen’in amacı bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Kanunların, tüzüklerin, genelgelerin bütün çalışanlara eşit olmasını sağlamaktır. Bunun aksi yapıldığı taktirde her zaman olduğu gibi , üretimden gelen gücünü kullanacak, üyelerden almış olduğu desteği yine onların adına kullanacaktır. Sağlıkta yaşanan sıkıntılar ortadadır. Toplumun sağlığı bozulmuş, sağlıkta çalışan personelin sağlığı bozukmuş yöneticinin hiç umurunda mı?

Daha fazla çalışacağız çalınan, gasp edilen yetkimizi tekrar alacağız , almalıyız,çalışanların hakkını, hukukunu  ancak Türkiye Kamu Sen ve ona bağlı sendikalar arayabilir. Bunun için biraz olsun fedakarlık yapmalıyız, daha çok çalışmalıyız, daha çok zaman ayırmalıyız. Bizler her zaman şeffaf olmaya  çalışan arkadaşların sorunları ile ilgilenmeye çözüm yoları bulmaya, yol göstermeye varız ve var olacağız .

Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, Genel kurulumuzun sendikamıza, şubemize, tüm üyelerimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan  diliyorum”.

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...