Yalvaç’ta AB Sertifika Eğitimi Tamamlandı

22 Kasım 2013 15:41

Yalvaç’ta Yalvaç Belediyesi, Konrad Adenauer Stiftung Derneği ve TANDEM işbirliğinde 18 / 20 Kasım tarihleri arasında AB Eğitimi Sertifika Programı düzenlendi. Açılışını Belediye Başkanı Tekin Bayram ve Dernek Türkiye Temsilcisi Colin Dürkop’un yaptığı seminere çok sayıda kişi katıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda düzenlenen sertifika eğitim seminerinin açılışına Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Tekin Bayram, Konrad Adenauer Derneği Türkiye temsilcisi Colin Dürkop ve seritifika almak isteyen vatandaşlar katıldı. Açılışta birer konuşma yapan Başkan Tekin Bayram ve Dernek Türkiye temsilcisi Dr. Colin Dürkop, Yalvaç gibi bir ilçede böylesine bir eğitim seminerinin düzenlenmesinin önemini vurgulayıp katılımcılara başarılar dilediler.

 Üç gün süren ve Türkiye genelinde 71.si gerçekleştirilen seminere 1. gün  “Avrupa Birliği Nereye Gidiyor? Avrupa Birliği’nin Geleceği ve Genişleme Tartışmaları. AB’ye Üyelik Türkiye’ye Neler Getirecek?” sunumuyla Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Nail Alkan ve “Avrupa Birliği ve Yerel Yönetimler” sunumuyla Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erol ESEN; 2. gün “Avrupa Birliği’nin Organları, Karar Alma Mekanizmaları Ve Politikaları” sunumuyla Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haydar ÇAKMAK ve “Avrupa Birliği’nin Sosyal Politikaları” sunumuyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Dr. Kemal RAMOĞLU; 3. ve son günü ise “Avrupa Birliği Ve Kalkınma Ajansları Proje Döngüsü Yönetimi” sunumuyla Gazi Üniversitesi’nden Dr. Levent Ersin ORALLI katıldı.

Her gün ayrı imza alınan ve üç gün tüm oturumlara giren katılımcılara Konrad Adenauer Stiftung Derneği tarafından Sertifika verilecek. İmza listelerine göre Dernek merkezi olan Ankara’da hazırlanan sertifikalar önümüzdeki hafta Yalvaç Belediyesi’ne gönderilecek. Sertifika almaya hak kazananlar sertifikalarını Yalvaç Belediyesi’nden alacaklar.

Söz konusu sertifikalarını alan katılımcılar, kurumlar, dernekler ve odalar adına AB’nin verdiği hibe destekli proje hazırlayabilecek donanım ve bilgiye sahip kişiler olarak öncü olacaklar.

 

 

 

Bu haber 596 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...