Bütçe 209 milyon TL olarak bağlandı

21 Kasım 2013 16:06

Belediye Meclisi Kasım ayı oturumları sona erdi. Tartışmaların ışığında süren oturumlarda Isparta Belediyesi’nin 2014 yılı tahmini bütçesi ele alındı. Dün gerçekleştirilen oturumda bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Meclisi Isparta Belediyesinin 2014 yılı mali bütçesini dün gerçekleştirilen oturumda oy çokluğuyla kabul etti. Buna göre Belediyenin 2014 yılı tahmini bütçesi 209 milyon TL olarak belirlendi.

ÖĞRENCİLER MİSAFİR OLDU

Öte yandan Belediye Meclisinin dünkü oturumuna SDÜ Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri de katıldı. Öğrenciler meclisin çalışmasını izledi ve bol bol fotoğraf çekti.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYEDE BULUNDU

Meclis sonunda öğrencilere geldikleri için teşekkür eden Başkan Günaydın ‘’Bir gün Meclis üyesi olursanız kutsal bir görevdir en iyi şekilde yerine getirin. Burada arkadaşlarımız gördüğünüz üzere hizmet ediyorlar. Size böyle bir görev düştüğü zaman bunu esirgemeyin’’ dedi.

ÇAKIR GÜNAYDIN’A HESAP SORDU!

Bu arada AKP’li Belediye Meclis Üyesi Hatice Çakır, stratejik plan ve performanstaki gözlemlerini dile getirdi. Belediye Başkanı Günaydın’ın stratejik plan ve performans hedeflerinde kanunda belirtilen görev ve sorumluluklarını yerine getirmesinde Meclise karşı sorumlu olduğunu ifade eden Çakır, ‘’Ben şimdi sizlere stratejik planda yazılıp da 5 yıl süre içinde performans programında ve bütçede olmayan projelerinizi sormak istiyorum; 300 ve 600 yataklı hastane projesi, 2 adet otel projesi, yeni belediye sarayı tiyatro ve opera binası, İl Sağlık Müdürlüğü binası, 7 minareli cami, Isparta’nın en yüksek tepesine teleferikle gidilebilen döner restoran. Ayrıca çöp depolama alanı çöp fabrikasına dönüştürülecek ve ekonomiye kazandırılacaktı. Güneş panelleri ve pil fabrikası kurulacaktı. Bütün bunların stratejik planda olup da yapılmadığı gibi belediyenin borçlarına karşılık mallarını takas ediyoruz. Örneğin Halk Ekmek Fabrikasının yerini SGK’ya verdiğimiz gibi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak Meclis üyelerimize bütün bunları anlatmak istedim. Ben değil sizler karar verin. Çünkü burada hepimiz mesulüz. Bu verilen sözlerin icraatta olmayışını Isparta halkına ve sizlerin takdirine bırakıyorum’’ diye konuştu.

BAŞKAN GÜNAYDIN SESSİZ KALDI

Başkan Günaydın ise Çakır’ın bu söylemine sessiz kaldı ve Meclisi kapattı.

Bu haber 741 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...